چرا انقلاب

پشت پرده

چرا انقلاب

پشت پرده

خدا
آرامش را
در با خودش بودن
قرار داد
و بعد چمدان هایش را
جمع کرد و رفت

طبقه بندی موضوعی

۲۹۷۵ ۱۳۹۴ یکشنبه ۲۵ بهمن ارمان

يكشنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۴، ۰۲:۳۶ ب.ظ

4تیتر محم روزنامه  ارمان

ادامه خبرها در ادا
پیام لیست« خبرگان مردم» 
 
الان وقت گله نیست

دیدارهای مکرر ظریف و کری

راه تایید‌صلاحیت‌ها هنوز باز است؟



پیام لیست« خبرگان مردم» 

 

آرمان- علی زمانی: اواخر هفته گذشته بود که لیستی تحت عنوان لیست انتخاباتی جامعه مدرسین برای انتخابات خبرگان منتشر شد، لیستی که نام حسن روحانی درآن دیده می‌شد اما خبری از نام آیت‌ا...‌هاشمی نبود. در آن لیست نام آیات احمد جنتی، محمد تقی مصباح‌یزدی و محمد یزدی در صدر قرار داشت که اختلاف سلیقه سیاسی آنها با آیت‌ا...‌هاشمی بر همگان عیان است. چندی قبل بود که حجت‌الاسلام غروی عضوجامعه مدرسین درباره حضور نام‌هاشمی در لیست انتخاباتی این تشکل به آرمان گفته بود: «درباره حضور آقای‌هاشمی در لیست، عده‌ای مخالفت‌هایی می‌کنند اما در مجموع جمع قابل توجهی از اعضای جامعه مدرسین با ایشان همراه و موافقند.» این اظهارات و نتیجه که عدم‌حضور نام‌هاشمی در لیست بود نشان‌دهنده برخی اتفاقات در این تشکل روحانی است هر چند بارها بزرگان تاکید کرده‌اند که لیست‌ها نیازمند نام‌هاشمی برای بالارفتن اعتبارشان هستند و او نیازی به این لیست‌ها ندارد. همزمان با انتشار لیست جامعه مدرسین لیست دیگری هم منتشر شد که نام «خبرگان مردم» را داشت. لیستی متشکل از آیات میانه‌رو و غیرسیاسی که دربرهه‌های مختلف نشان دادند نسبتی با تندروی ندارند. نکته حائز اهمیت اما اشتراکات دو لیست است.

اشتراکات، افتراقات و پیام‌ها

اشتراکات دو لیست: حسن روحانی، ابراهیم امینی، محمدعلی موحدی کرمانی، سیدابوالفضل میرمحمدی، محسن قمی، محمدمحمدی ری‌شهری، قربانعلی دری نجف‌آبادی و محمد امامی‌کاشانی اسامی 8 کاندیدای مشترک در لیست جامعه مدرسین و لیست «خبرگان مردم» یا همان لیست مورد حمایت‌هاشمی است. با نگاهی به اسامی این کاندیداها درمی‌یابیم تمام آنها از میانه‌روهایی هستند که کمتر به مسائل سیاسی ورود پیدا کرده‌اند و اگر امثال آیت‌ا... موحدی کرمانی به سازماندهی انتخاباتی اصولگرایان پرداخت به دلیل جلوگیری از تنش‌های سیاسی بود. این 8 نفر ارتباط خوبی نیز با آیت‌ا... ‌هاشمی دارند و همواره سعی‌شان حرکت در مسیر اعتدال بوده است. در لیست «خبرگان مردم» غیر از این اشتراکات با لیست جامعه مدرسین اسامی اکبر‌هاشمی‌رفسنجانی، سیدمحمود علوی، محمدعلی تسخیری، محمد سجادی عطاءآبادی، محمدحسن زالی (فاضل گلپایگانی)، محسن اسماعیلی، ‌هاشم بطحایی و نصرا... شاه‌آبادی نیز به چشم می‌خورد که مشی آنها مانند 8 کاندیدای مشترک با جامعه مدرسین است. هرچند ناصری یزدی پیش از شاه‌آبادی دراین لیست بود که عصر شنبه انصراف داد.

اختلافات دو لیست: احمد جنتی، محمدتقی مصباح‌یزدی، محمد یزدی، علیرضا اعرافی، محمدباقر باقری کنی، غلامرضا مصباحی‌مقدم، سیدمحمدرضا مدرسی یزدی و علی مومن. اگرچه برخی از این کاندیداها مانند مصباحی‌مقدم دارای مشی میانه هستند اما در نهایت با معیارهای تعیین شده برای لیست «خبرگان مردم» همخوانی نداشته و برخی از این اعضا همان طور که پیش‌تر اعلام شد مشی و منش‌ هاشمی را قبول ندارند. مانند آیت‌ا... مصباح‌یزدی که گفته بود: «گروهی که دنیا برایشان اصالت دارد، بر حسب تغییر موقعیت‌ها، مواضعشان نیز ممکن است فرق کند؛ یک روز طرفدار انقلابند، و روز دیگری رودرروی انقلاب؛ این عده در عمل هم به فکر فریب‌دادن یکدیگر هستند. فردی برای از دست ندادن موقعیت و مقام خود، با کسانی سازش کرده است که قبلا بدترین اهانت‌ها را به وی کرده‌اند؛ اما او برای حفظ جایگاه و موقعیت خود، چشمش را بر همه آنها بسته، و با آنها سازش کرده است.» یا اینکه‌ رقابت هاشمی بر سر ریاست مجلس خبرگان چهارم با آیات جنتی و یزدی نشان داد که این افراد از نظر فکری فاصله دارند. به طور مثال آیت‌ا... هاشمی درباره رقابت با آیت‌ا... یزدی بر سر ریاست مجلس خبرگان می‌گوید: «نمی‌توانستم و نتوانستم ساکت بنشینم. با پاگذاشتن بر 80سال آبرو و حیثیت سیاسی‌ام، به آخرین وظیفه و تکلیفم برای انقلاب و نظام عمل کردم.» این تفاوت در لیست‌ها اما پیام انتخاباتی رقابتی را داشت چنانکه در چهار دوره گذشته انتخابات مجلس خبرگان بسیار ساده و بدون دخیل شدن تفکرات گروهی برگزار شده بود اما این انتخابات به مثابه رقابت میان دوگروه است.

درس اعتدال ‌هاشمی در دو لیست

هاشمی در چینش لیست «خبرگان مردم» اعتدال را به نمایش گذاشت و سعی کرد غیرسیاسی بودن این نهاد را به رخ آنهایی بکشد که این انتخابات را فرصتی برای زیر سوال بردن آرمان‌های‌هاشمی می‌دانستند. 8 عضو مشترک با جامعه مدرسین به این معناست که بخشی از اهداف رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام با این تشکل روحانی هماهنگ است و تاکید کند که جامعه مدرسین ریشه سیاسی ندارد و نباید به این سمت گرایش پیدا کند. برخی نام‌ها در لیست‌هاشمی هم علامت سوالی به همراه داشت از جمله آیت‌ا... موحدی کرمانی که این نام به خاطر هوشیاری‌هاشمی و تاکیدش بر در نظر داشتن جامعه روحانیت است. او می‌خواست نشان دهد تلاش‌ها برای اختلاف‌افکنی میان‌ هاشمی و بزرگان جامعه روحانیت بی‌ثمر بوده و او این پیوند را حفظ خواهد کرد. از سوی دیگر حضور موحدی کرمانی در لیست مورد حمایت‌هاشمی نشان می‌دهد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در لیست مورد حمایت جامعه روحانیت برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری حضور دارد و حضور‌ هاشمی شاید تنها وجه اشتراک لیست جامعه روحانیت مبارز تهران با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم باشد.

دغدغه‌های آیت‌ا...‌هاشمی

هاشمی برای تشکیل مجلس خبرگان پنجم بسیار تلاش می‌کند و پیش از آغاز ثبت‌نام با چهره‌های میانه‌رویی که می‌توانستند برای این مجلس مفید باشند صحبت کرد تا مجلسی قوی تشکیل شود. عصر جمعه هم در فیلم انتخاباتی خود بسیار بر اهمیت حضور مردم در انتخابات خبرگان تاکید کرد و گفت: «توصیه‌ای که به مردم دارم این است که سعی کنند همه پای صندوق رأی بیایند. این انتخابات بسیار سرنوشت‌ساز است. شرایط منطقه را می‌بینید. شرایط منطقه در بد‌ترین وضع است. در کشورهای اطراف ما جنگ و نا‌امنی است و واقعا خطر جنگ‌های بزرگ منطقه‌ای در پیش است. ابرقدرت‌ها دارند دخالت می‌کنند. ما باید خودمان را از لحاظ ساختاری تقویت کنیم. ساختارمان خوب است و باید خوب عمل کنیم. با حضور مردم در انتخابات، من قول می‌دهم که چند پله وضع ما در دنیا بهتر می‌شود و واقعا به عنوان یک کشور متمدن، مسلمان، مترقی و نمونه شناخته می‌شویم. مردم از این دریغ نکنند. به هر کسی می‌خواهند، رأی دهند. بالاخره تبلیغات است.» ...البته آیت‌ا... هاشمی بیان مشکلات را فراموش نکرد تا اذهان برای رفع مشکلات بسیج شوند و در این تبلیغ انتخاباتی با یادآوری این موضوع که جمهوری اسلامی دو مقوّم دارد که یکی جمهوریت و دیگری اسلامیت است، یادآور شد: «جمهوریت با رأی مردم شکل می‌گیرد که همین انتخابات‌هاست که ما برگزار می‌کنیم. متاسفانه در سال‌های اخیر هر دو بُعد، یک مقدار تضعیف شده که ان‌شاءا... نتیجه این انتخابات این باشد که تقویت کنیم. در بُعد مردمی اشکال‌هایی که در انتخابات‌ها گاهی از لحاظ تبلیغات، تایید صلاحیت‌ها، رد صلاحیت‌ها، شمارش صندوق‌ها و امثال اینها دیده می‌شود و در بُعد اسلامی هم می‌بینیم در کشوری که بنا بوده همه‌چیز آن اسلامی باشد، متاسفانه الان فساد‌ها و بداخلاقی‌های فراوانی را می‌بینیم و خانواده که بنا بوده، بنیان جامعه بشری و بویژه اسلامی باشد، تا حدودی متزلزل، طلاق‌ها زیاد و ازدواج‌ها کم شده است...
 

 

...فسادهای اخلاقی از نوع تهمت زدن، نزاع‌ها، درگیری‌ها و دروغ گفتن‌ها زیاد شده است. یعنی ما الان در بُعد اسلامی بودنمان در عمل این مشکلات را داریم و در بُعد مردمی بودنمان هم عرض کردم که در انتخابات‌ها آن نقاط ضعف هست که ما باید اینها را جبران کنیم. »

سنگ اندازی درمسیر آیت‌ا... هاشمی

اما از آنجا برخی دوست ندارند دیدگاه‌های آیت‌ا... هاشمی به گوش ملت برسد از زمان آغاز فعالیتهای انتخاباتی هر بار در این مسیر سنگ‌اندازی کردند از جمع‌آوری بنرهایی با تصویر او در راهپیمایی 22بهمن تا ساخت اخبار کذب و شایعه فراکنی. درباره سخنرانی هاشمی در صداوسیما هم روز جمعه به ناگاه برنامه را قطع کردند. بعد از شش سال، آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی در تلویزیون مستقیم با مردم سخن گفت. با اینکه در همین سخنان، آیت‌ا... هاشمی ابراز خشنودی کرد که صدا و سیما امکان گفت‌وگو و تبلیغات مستقیم برای همه کاندیداهای محترم مجلس خبرگان فراهم آورده است اما برخی حواشی و برخی نا هماهنگی‌های به وجود آمده، شائبه ایجاد کرده است. حواشی‌ای که با واکنش مخاطبان نیز مواجه شد؛ به صورتی که در شبکه‌های اجتماعی مختلف مجازی واکنش‌های بسیاری به این ناهماهنگی‌ها نشان دادند. مقایسه متن کامل سخنرانی آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با سخنان ایشان که از تلویزیون پخش شد نشان از سانسور بخش‌هایی از سخنان او دارد. به صورتی که حمیدرضا سلیمانی مشاور رسانه‌ای آیت‌ا... هاشمی که همراه ایشان برای ضبط برنامه به استادیو صدا و سیما رفته بود در روایتی که از حاشیه‌های ضبط برنامه نوشته است، تاکید کرده است که قرار بود 18دقیقه وقت برای سخنرانی آیت‌ا... هاشمی در نظر گرفته شود و کارگردان در 10 دقیقه و 5 دقیقه آخر علامت بدهد تا آیت‌ا... سخنان خود را تنظیم کند اما با گذشت پس از 21دقیقه خبری از علامت کارگردان نبود. به نظر می‌رسد این هم برای آن بوده که بعدا در مرحله تدوین برخی از سخنان را سانسور کنند.


الان وقت گله نیست 
 

 

به گفته رئیس‌جمهور، شاید ۱۰۰ تا ۲۰۰هزار نفر از تحریم‌ها منفعت می‎بردند، اما مگر می‌شود منافع ۸۰میلیون نفر را فدای منفعت این افراد کرد؟ حجت‌الاسلام حسن روحانی در پنجاه و پنجمین مجمع سالانه بانک مرکزی گفت: اگر کسی از رفع تحریم‌ها خوشحال نشود باید در ایرانی بودنش شک کرد. وی برداشته شدن تحریم‌ها را به نفع تجارت خارجی ایران خواند و افزود: تحریم بانکی یعنی تحریم همه چیز. به ظاهر می‌گفتند که واردات دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، اما ما باید برای خرید این کالاها نیز از سیستم مالی استفاده می‌کردیم و در عمل به ما دارو و تجهیزات نمی‌دادند. حالا که تحریم‌ها برداشته شده، باید بانک‌ها جبران کنند و ما به عنوان دولت، خادم و منتخب مردم به وظیفه خود عمل کنیم. روحانی تصریح کرد: ما داشتیم به ۵۰-۶۰ سال پیش برمی‌گشتیم اما کاری کردند که ما به قبل از آن هم برگشتیم، رفتیم به سراغ صراف و صرافی‌ها، من بمیرم تو بمیری و چمدان و پول در چمدان؛ شرایط بسیار سختی را به کشور تحمیل کردند. در چنین شرایطی بداندیشان این مردم به بهانه دور زدن تحریم‌ها، پول کشور را به غارت بردند، نفت را بردند و فروختند و پول آن را معلوم نشد که چه کردند. این نشان می‌دهد که ملت چه شرایط سختی را پشت سر گذاشتند.خداوند یاری می‌کند اما شرط کرده است ان تنصروا... ینصرکم، وقتی مردم حضور یابند، خداوند یاری می‌کند. راه رشد، مادی و معنوی است. اگر شما راه خدا و راه درست را حمایت کردید بدانید که حمایت خداوند نیز پشت سر شماست و شامل حال شما خواهد شد. وی ادامه داد: زمانی باید تشریح شود که مردم ما چه مشکلاتی را تحمل کردند. حتی یک کشور و یک صاحبنظر هم نگفت که ایران در این مذاکرات سرش کلاه رفته است. حتی آن رژیم منفور که علیه ما کار می‌کند می‌گوید که ایران سر ۱+۵ را کلاه گذاشته است. رئیس ‌جمهور با بیان اینکه خدا را شکر می‌کنم قولی که به مردم داده‌ام، ادا کرده‌ام، افزود: من همیشه نگران این قول بودم و می‌گفتم من، بنده ناتوان به مردم قول دادم که در کنار چرخش سانتریفیوژها، چرخ زندگیشان هم بچرخد. خدایا کمک کن تا این قول ادا شود. تیم مذاکره کننده هم تلاش خود را به کار گرفت و شب و روز نداشت. این مذاکرات، اضطراب، مشکلات، دلهره و فراز و نشیب‌های فراوانی داشت که اگر همه آنها بیان شود، شما می‌فهمید که ما چه مشکلاتی را تحمل کرده‌ایم. وی با بیان اینکه امروز که ما در دوران تحریم عبور کرده‌ایم و وارد شرایط پسابرجام شده‌ایم، باید برجام۲ یعنی برنامه جامع اقدام مشترک ملی را تدوین کنیم، تصریح کرد: باید همه کنار هم باشند البته امروز فضای انتخابات در کشور حاکم است و این فضا یکسری چیزهای خاصی را می‌طلبد. اکنون وقت گله نیست، همه باید به پای صندوق برویم و اگر نرویم شرایط بهتری برای ما رقم نمی‌خورد. در موضوع انتخابات، با اینکه رقابت وجود دارد اما در عین حال باید همگان گلایه‌ها را کنار بگذارند و در انتخابات حضور داشته باشند. اگر پای صندوق‌های رای نیاییم، شرایط بهتری به وجود نمی‌آید. رئیس‌جمهور به موضوع انتخابات اشاره کرد و گفت: در انتخابات لازم است که افراد اصلح را برگزینیم ولی در عین حال باید همه پای صندوق‌های رای برویم زیرا در شرایط امروز منطقه و جهان، پای صندوق‌های رای رفتن بسیار تاثیرگذار است. این انتخابات می‌تواند بر روی مسائل منطقه و جهان تاثیرگذار باشد. دنیا وقتی ببیند پس از برجام، ملت ایران صفهای طولانی برای رای دادن بسته اند، بسیار قشنگ است. یک ساعت ایستادن در صف انتخابات، در عمر آدم حساب نمی‌شود بنابراین همه باید پرشور و بانشاط در روز انتخابات پای صندوق‌های رای حضور داشته باشند. وی افزود: یکی از وعده‌هایی که در انتخابات ۹۲، بنده به مردم اعلام کردم این بود که من بدون مشاوره با کارشناسان، تصمیمی نخواهم گرفت و همیشه کارشناسان را دعوت کرده‌ام و اگر دیدم آنها نظر دیگری دارند، نظر خود را کنار گذاشتم. باید به نظر جمع اهمیت بدهیم. روحانی اظهار کرد: در دوره گذشته وقتی شب می‌خوابیدیم و صبح بلند می‌شدیم، خوابمان مانند خواب اصحاب کهف بود که وقتی بیدار می‌شدند می‌دیدند کل پول آنها عوض شده و همه‌چیز تغییر پیدا کرده است. وی گفت: آنچه من در دو سال و نیم اخیر فهمیده‌ام، این بوده است که مهمترین عامل در کنترل تورم، انضباط پولی و مالی است و این اساس کار است که اگر به هم بخورد، تورم نیز سیر صعودی خواهد داشت.

تشکر از حضورمردم در راهپیمایی 22 بهمن

همچنین روز گذشته رئیس‌جمهور در پیامی از حضور ملت شریف و بیدار ایران در همایش بزرگ ملی 22بهمن تشکر کرد. در بخشی از این پیام آمده است: بار دیگر حضور باشکوه و عزّت‏ آفرین شما ملت بزرگ و انقلابی در جشن سی و هشتمین بزرگداشت خیزش الهی مردم ایران زمین، پیام روشن انقلاب را در سرتاسر جهان طنین ‏انداز کرد. درود خداوند به روان پاک شهیدان انقلاب اسلامی و شما مردم مؤمن و ولایت‏مدار که با بصیرت و آگاهی و در میثاقی تازه، پیوند ناگسستنی خود را با اهداف و آرمان‌های بلند نظام اسلامی نشان دادید و حماسه‏ای نوین در تاریخ انقلاب اسلامی آفریدید. این حضور معنادار و باشکوه، تجلی ایستادگی بر ارزش‏های اسلامی و بازتاب عزم راسخ امتی نستوه در برابر دشمنان اسلام و انقلاب است؛ انقلابی که یکی از عمیق ترین تحولات اجتماعی-سیاسی تاریخ بشری را بر پایه معنویت و عقلانیت پی افکند. در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، این نمایش وحدت و همدلی، نشانه تدبیر و زمان‏شناسی ملتی آگاه است که می‌خواهد دیگر با حضوری پرشور و انتخابی آگاهانه، به وظایف انقلابی خویش عمل کرده، فصل جدیدی از حیات سیاسی و فرهنگی میهن اسلامی را رقم بزند. امسال بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب، با تثبیت حقوق هسته‌ای ملت ایران، رفع تحریم های ظالمانه و نخستین دستاوردهای اجرایی شدن برجام همراه بود. این پیروزی بزرگ ملی، حاصل هوشیاری فرزندان این مرز و بوم، ‌ایستادگی و حمایت ملت و هدایت های مقام معظم رهبری بود که دشمنان نظام را ناکام و افق‌های جدیدی در مسیر رشد و شکوفایی کشور گشود. اینجانب، ضمن تقدیر و تشکر از حضور ملت شریف و بیدار ایران در این همایش بزرگ ملی، از خداوند متعال توفیق همگان را در پاسداری از ارزش‏های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، پیشرفت کشور و تعالی جامعه، مسئلت می‌دارم.



ظریف: دیوار بلند عدم اعتماد به آمریکا کوتاه‌تر شده است 
 
دیدارهای مکرر ظریف و کری 
 

 

آرمان- سارا خوشنویس: پنجاه و دومین کنفرانس امنیتی مونیخ از 12 تا 14 فوریه (23 تا 25 بهمن) با شرکت ده‌ها نفر از سران و مقامات ارشد کشورهای مختلف از جمله وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مونیخ آلمان برگزار می‌شود و سران کشورهای محتلف از جمله کشور‌های منطقه خاور میانه حضوری فعال و چشم گیر در آن دارند. دکتر محمد جواد ظریف نیز در قامت ورزیر امور خارجه کشورمان به مونیخ سفر کرده تا در اجلاس امنیتی مونیخ و همچنین نشست گروه حامیان سوریه شرکت نماید. دکتر ظریف که در هر دو این نشست‌ها با پویایی و فعالانه حضور داشت دیدار‌هایی نیز به طور جداگانه با برخی از سران کشور‌های شرکت‌کننده در مراسم داشت. وی در اجلاس امنیتی مونیخ با بیان اینکه ما به دنبال طائفه‌گرایی در کشورهای اسلامی نیستیم و نمی‌خواهیم آن را به دیگر نقاط منتقل کنیم، گفت: «دیدگاه برد - باخت دیگر در جهان جایگاهی ندارد». محمدجواد ظریف که برای شرکت در چهارمین اجلاس حل بحران سوریه و همچنین پنجاه و دومین اجلاس امنیتی مونیخ به آلمان سفر کرده است در ادامه سخنان خود در این اجلاس با بیان اینکه نگاه برد و باخت در حل مسائل منجر به افزایش مشکلات می‌شود، ادامه داد: «اکنون جهان با مشکل مشترکی به نام تروریسم روبروست که سرنوشت همه را با تهدید روبرو کرده است.» وی با بیان اینکه گروه‌هایی مانند جبهه النصره و داعش تهدیدی برای منطقه هستند، گفت« ما می‌خواهیم خلیج‌فارسی آرام داشته باشیم که در آن امنیت وجود داشته باشد چنانکه تمام مردم در این منطقه با اطمینان زندگی کنند. »

دیدار‌های سریالی ظریف - کری

در حاشیه این اجلاس نیز دکتر ظریف برای چندمین بار طی ماه‌های اخیر با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد. دیدار‌هایی سریالی که در طی ماه‌های اخیر پس از تصویب برجام به صورت مکرر برگزار می‌شوند و طرفین تلاش دارند تا با جدیت مراحل اجرای برجام را رصد و بررسی نمایند. به هر حال بر کسی پوشیده نیست که اصلی‌ترین طرف‌های درگیر در مناقشه هسته‌ای ایران را جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا تشکیل می‌دهند. به همین سبب نیز در واقع این دو طرف درگیر در پرونده هسته تلاش جدی دارند تا پس توافق حاصل شده نسبت به اجرای بند بند برجام حساس بوده و توجه داشته باشند. در این دیدار نیز به سیاق دیدار‌های گذشته، دکتر ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جان کری، همتای آمریکایی وی در مونیخ آلمان در رابطه با چگونگی اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) گفت‌وگو کردند. در این دیدار که روز گذشته در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد، دو طرف درباره جزییات و اجرای بندهای مختلف برجام مذاکره کردند. از سوی دیگر همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در روزهای اخیر دیدارهایی را با برخی از اعضای گروه 1+5از جمله «وانگ یی» همتای چینی خود در بدو ورود به مونیخ در روز پنجشنبه انجام داد. وزیر امور خارجه چین در این دیدار اعلام کرد که نقش ایران در حل بحران سوریه غیرقابل انکار است و باید از سوی همه کشورها جدی گرفته شود. دکتر ظریف را در این سفر حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه همراهی می‌کند. از سوی دیگر همچنین به گزارش آسوشیتدپرس، وزیر امور خارجه ایران در سخنانی در شهر مونیخ آلمان، برقراری رابطه ایران و آمریکا را امکان‌پذیر دانست و گفت: «دیوار بی‌اعتمادی» بین دو کشور کوتاه تر شده است. محمدجواد ظریف به همراه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه میهمان نشستی در حاشیه کنفرانس امنیت مونیخ بودند. ظریف در پاسخ به پرسشی درباره احتمال برقراری روابط بین تهران و واشنگتن گفت «ما در شرایطی هستیم که امکان پذیر هست. زیرا توافق اتمی فرصتی را برای هر دو طرف فراهم آورده تا دیوار بلند ۴۰ سال گذشته عدم اعتماد کوتاه‌تر شده و به نظر من ایران سهم خود را زودتر از موعد هم درباره توافق انجام داد.» وزیر خارجه ایران در ادامه گفت «به نظر من برای ایالات متحده هم خوب است اگر حسن نیت خود را نشان دهد و نه به عنوان تعهد حقوقی، بلکه به عنوان تضمین به مسئولیت خود عمل کند». ظریف همچنین گفت که ایران و عربستان می‌بایست مشکلات در روابط خود را حل کنند و برای برقراری ثبات در سوریه با یکدیگر همکاری کنند.

استثنا در معافیت ویزای آمریکا

در صحنه‌ای دیگر 13سناتور دموکرات آمریکا از دولت این کشور خواستند تا در قانون جدید معافیت ویزا که ایران را نیز هدف قرار می‌دهد استثناهایی را قائل شود. به نوشته نشریه پولتیکو، کنگره آمریکا در ماه دسامبر طرحی را برای محدود کردن قانون معافیت ویزا ارائه داد که بر اساس آن، 38 کشور که اغلب اروپایی هستند و با واشنگتن قانون لغو صدور روادید امضا کرده‌اند، در صورتی که در پنج سال گذشته به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کرده باشند با تابعیت دوگانه از یکی از این چهار کشور دارند، برای ورود به آمریکا باید ویزا بگیرند. دموکرات‌های مجلس سنا روز جمعه در نامه‌ای خطاب به مقامات دولت باراک اوباما خواستند تا استثناهایی در این تغییرات لحاظ کنند و برای افراد با تابعیت دوگانه استثنا قائل شوند چرا که بسیاری از آنها تنها به دلیل نژادشان ممکن است تبعه یکی از این کشورها باشند و حتی یک بار هم پای خود را به خاک این چهار کشور نگذاشته باشند. دیک دوربین، نماینده ایالت ایلنوی در سنا که طرح ارسال این نامه را ارائه داده است، گفت: ما از اصلاح قانون معافیت ویزا حمایت می‌کنیم اما مجزا کردن افراد با تابعیت دوگانه تنها به دلیل ملیت آنها ما را امن‌تر نخواهد کرد، خلاف ارزش‌های جامعه آمریکا است و موجب تبعیض علیه شهروندان آمریکایی می‌شود که تابعیت دوگانه دارند. به نوشته پولتیکو، دولت آمریکا تاکنون نیز استثناهایی را برای قانون جدید معافیت ویزا در نظر گرفته است که براساس آن، خبرنگاران و افرادی که برای اهداف اقتصادی، ماموریت‌های دولتی، فعالیت‌های بشر دوستانه به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کرده باشند شامل تغییرات جدید این قانون نمی‌شوند، بدین معنی که برای ورود به آمریکا نیازی به روادید ندارند. این اقدام دولت با مخالفت نمایندگان جمهوری‌خواه مواجه شده است. حتی برخی سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه نیز این نامه را امضا نکرده و تاکید کرده‌اند که هر تغییری در قانون معافیت ویزا باید قانونی انجام شود نه از طریق اختیارات دولت. بر اساس این گزارش، مقامات آمریکا می‌گویند که برای حفظ امنیت کشور دست به اعمال تغییرات در قانون معافیت ویزا زده‌اند. مقررات جدید دریافت ویزا با مخالفت مقامات اروپایی نیز مواجه شده است.






راه تایید‌صلاحیت‌ها هنوز باز است؟ 
 

 

آرمان- یاسمین طالقانی: سخنگوی دولت دیروز تاکید کرد: «همچنان منتظر خبرهای خوب در حوزه تاییدصلاحیت‌ها برای انتخابات هستیم و انشاءا... با پیگیری‌های دولت و همکاری شورای نگهبان همین روز‌ها این خبرهای خوب اعلام می‌شود.» روز جمعه هم مهر به نقل از محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور نوشت: «درباره بررسی صلاحیت‌ها با شورای نگهبان تعامل داریم اما در نهایت تصمیم با شوراست.» نتایج رسیدگی به شکایات ۱۴۷ نفر از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان قانون اساسی۲۶بهمن ماه ۹۴ به وزارت کشور اعلام می‌شود. این گروه از داوطلبان افرادی هستند که در مراحل ابتدایی بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی و نظارتی تأیید اما در شورای نگهبان ردصلاحیت شدند و در مهلت سه روزه ۱۶ تا ۱۹بهمن شکایت کردند. براساس تبصره ۳ از بند ۲ ماده واحده مصوبه ۲۲ آبان ۷۸ در مجمع تشخیص مصلحت نظام، رسیدگی به شکایات این داوطلبان طبق تقویم انتخابات از ۲۰ تا ۲۶ بهمن ادامه دارد و نتایج این بررسی‌ها پس فردا به وزارت کشور اعلام واسامی قطعی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز ۲۷ بهمن از طریق وزارت کشور به مراکز حوزه‌های انتخابیه اعلام و منتشر می‌شود.

هنوز امید هست

هنوز امید به تایید صلاحیت برخی ردصلاحیت شدگان وجود دارد چنانکه دیروز اعلام شد: «محمد صادق صالحی‌منش استاندار سابق قم برای حضور در انتخابات مجلس دهم تایید صلاحیت شد. این در شرایطی است که در دور نخست بررسی صلاحیت نامزدها، صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان رد شده بود.» نماینده پارس‌آباد در مجلس دیروز از نامه تعدادی از نمایندگان رد صلاحیت شده به دبیر شورای نگهبان و رایزنی با رئیس مجلس برای بررسی مجدد صلاحیت آنها خبر داد. حبیب برومند در گفت‌وگویی اظهار کرد: بعد از اعلام نظر شورای نگهبان در مورد تأیید صلاحیت شدگان، صلاحیت 15 نماینده فعلی مجلس از سوی شورا تأیید نشد. از این‌رو برخی نمایندگان در نامه‌ای به آیت‌ا... جنتی خواستار بررسی مجدد صلاحیت‌شان شدند. در همین راستا هفته گذشته جلسه‌ای را با آقای لاریجانی برگزار کردیم و ایشان قول پیگیری این موضوع را دادند. البته هنوز اطلاعی از پیگیری‌ها به ما داده نشده است. برومند گفت: این افراد شامل کمال‌الدین پیرموذن، محسن صرامی فروشان، صفر نعیمی رز، ارسلان فتحی‌پور، احمد شوهانی، احمد رجایی، علی ایرانپور، مهدی موسوی‌نژاد، محمدمهدی پورفاطمی و بنده است. ایلنا هم نوشت؛ نمایندگان فعلی رد صلاحیت‌ شده را می‌توان در ۳ گروه مجزا دسته‌‌بندی کرد: گروهی که به رقابت‌های انتخاباتی بازگشتند. گروهی که از رقابت محروم ماندند. گروهی که همچنان درحال رایزنی‌اند و می‌گویند هنوز اظهارنظر قطعی درباره وضعیت تایید صلاحیت‌شان زود است. گویا شورای نگهبان موافقت کرده تا اعتراض بیش از ۱۵ نماینده فعلی ردصلاحیت‌شده را برای بار دوم مورد بررسی قرار دهد که احتمالا رایزنی‌های آقای رئیس مجلس در این تصمیم شورای نگهبان بی‌تاثیر نبوده ‌است.

تغییر حوزه 6 کاندیدای مجلس خبرگان

ستاد انتخابات کشور اما در اطلاعیه شماره ۸ خود اعلام کرد: پیرو اطلاعیه شماره ۶ به اطلاع عموم ملت شریف ایران می‌رساند، با توجه به اعلام موافقت شورای محترم نگهبان با انتقال حوزه انتخابیه برخی نامزدهای انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، افراد زیر به این حوزه‌های انتخابیه منتقل شده‌اند: «منصور مظاهری کرونی» و «جواد مجتهد» به حوزه انتخابیه استان آذربایجان غربی، «سید روح‌ا... صدرالساداتی» به حوزه انتخابیه استان هرمزگان، «سید صادق محمدی جزه ای» به حوزه انتخابیه استان اردبیل، «حمید حوالی شهریاری» به حوزه انتخابیه استان خراسان شمالی و «غلامرضا فیاضی» به حوزه انتخابیه استان بوشهر.

  • farzad alali

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی