چرا انقلاب

پشت پرده

چرا انقلاب

پشت پرده

خدا
آرامش را
در با خودش بودن
قرار داد
و بعد چمدان هایش را
جمع کرد و رفت

طبقه بندی موضوعی

۲۹۷۳ ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۱ بهمن ارمان

پنجشنبه, ۲۲ بهمن ۱۳۹۴، ۰۱:۰۰ ق.ظ

سه تیتر محم روزنامه  ارمان

ادامه خبرها در ادا

هاشمی تنها نیست... 

اصلاح‌ طلبان در پیچ راستگو‌ها 


درخواست اشد مجازات برای زنجانی 




بهشتی ومطهری رفتند، کوله بار بر دوش یار سوم ماند 
 
هاشمی تنها نیست... 
 
عکس: محمدکاظم‌پور 
 

آرمان - مطهره شفیعی: برخی افراد روز جمعه ۱۶بهمن۹۴ در نمازجمعه شهرستان شهربابک استان کرمان دست به اقدامی بی‌سابقه علیه رئیس‌ مجمع تشخیص مصلحت نظام زدند. ایسنا نوشت؛ «این افراد با حضور در محل برگزاری نماز جمعه و قرار گرفتن جلو جایگاه امام‌جمعه، پارچه‌نوشته‌ای را رو به نمازگزاران گرفتند که در آن آیت ا... هاشمی‌رفسنجانی به عنوان «مفسد فی‌الارض» معرفی شده بود.» باید تاسف خورد ازاین رفتارها وهتک حرمت‌ها. مفسد فی الارض خطاب کردن نزدیکترین یار امام(ره) امری غیر قابل پذیرش است و دراینجاست که باردیگر مظلومیت آیت‌ا... هاشمی نمایان شد. مثلث یاران امام خمینی در برگ برگ کتاب انقلاب حضور پررنگی دارند؛ مثلثی که بارها برای حفاظت از آرمان‌های امام و انقلاب خود را در معرض هجمه دشمنان داخلی و خارجی قرار دادند. آنها سه ضلعی بودند که با هم بودنشان به امام خمینی قوت قلب می‌داد و از همین رو بود که بارها توصیه‌های خود درباره اصول و آینده‌ای که برای انقلاب در نظر دارد را با آنها در میان گذاشته بود. این سه ضلع شامل آیت‌ا... هاشمی، آیت‌ا‌... مطهری و آیت ا... بهشتی می‌شد که دو ضلع آخر به شهادت رسیدند و یک ضلع باقی‌مانده یعنی آیت‌ا... هاشمی به تنهایی این بار را بر دوش می‌کشد.

آنچه پیوند سه یار یود

آنچه این سه شخصیت انقلابی را بیش از همه به یکدیگر نزدیک کرد یک خصیصه مشترک میان آنها بود که دوری از افراطی‌گری و دعوت به اعتدال نام دارد. چنانکه علی یونسی، وزیر اسبق اطلاعات می‌گوید: «اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط از شهید بهشتی یک شخصیت برجسته ساخته بود. شهید بهشتی عالی‌ترین فرد در ملت ایران بود و همه ملت ایران به این فرد بدهکار هستند.» اعتدال و دوری ازافراط شهید مطهری را باید از این بخش گفتار هاشمی دریافت که در خاطراتش نگاشته است: «در آن روزها طرز تفکری وجود داشت که شورای انقلاب و دولت [ ائتلافی] باشد و تمایل داشتند از همه جناحهای موجود افرادی را بیاورند. از چپ‌های خیلی افراطی که الان محارب شده‌اند تا چهره‌های دانشگاهی که نه خط درستی داشتند و نه دین و سابقه مبارزاتی صمیمی. همچنین اصراری بر آوردن تکنوکرات‌هایی بود که بنا بود طرد شوند. یک جناح فکر می‌کرد این قبیل افراد نیرو به شمار می‌آیند و باید عضویت داشته باشند. آقای مطهری در مقابل همه اینها مقاومت می‌کرد و می‌گفت اینگونه افراد نباید وارد امور شوند. از این رو با دیدن کوچک‌ترین انحرافی از خط اسلام ایشان مقاومت می‌کردند.» هاشمی که خود مظهر اعتدال است و پس از پشت سر گذاشتن روزهای سخت مبارزه علیه رژیم سابق و تحمل زندان و بی‌رحمی‌ها اکنون که باید قدردان آن رشادتها بود اما هنوز سایه تندروها که انقلاب ندیده و جنگ ندیده هستند بر سر هاشمی سنگینی می‌کند. مطهری در همان اوایل انقلاب در یک جلسه خصوصی گفته بود که اگر یک مجتهد سیاسی باشد، نامش هاشمی است.

هاشمی با کوله باری سنگین

اکنون هاشمی است که باید در کنار یار دیگر امام خمینی یعنی آیت‌ا... خامنه‌ای با تفکرات تندروها که نتیجه آن بر هم زدن نظم و کاهش اعتماد ملی است مقابله کنند. سکوت منش بزرگان است و گاهی هجمه‌های سنگینی به هاشمی وارد می‌شود اما عجیب است که او جز سکوت واکنشی نشان نمی‌دهد. هاشمی پس از شهادت دو ضلع دیگر انقلاب بسیار متاثر شد اما آرامش امام بود که به او آرامش می‌داد. هاشمی در سالگرد شهادت شهید بهشتی نوشته است: «فردای شهادت بهشتی و 72 نماینده قرار شد جماران برویم تا دلگرمی فراق یاران را از کوه صبر یعنی امام(ره) بشنویم. ۵/۸ صبح روز بعد از حادثه بود که در اتاق کوچک بیرونی امام را دیدم. دل ما می‌لرزید که نکند از فراق «بهشتی مظلوم» دلش بایستد که دل امتی می‌ایستاد. با دیدن او، نمی‌دانم چه شد که این شعر به یادم آمد: بشکست اگر دل من به فدای چشم مستت/ سر خمّ می‌‌سلامت، شکند اگر سبویی. باورکردنی نبود که ایوب زمان در آن حالات که می‌دانستم آتش غم در همه وجودش شعله می‌کشد، با ذکر حادثه و لطیفه‌ای از تاریخ قدیم حوزه علمیه نجف و اشاره به سرنوشت انبیاء و اولیاء به ما آرامش و اعتماد به نفس دادند.» امروز هاشمی همان هاشمی است که برای آسایش ملت و نخشکیدن لبخند بر لبان دیگران هنوز هم زیر لب زمزمه می‌کند: بشکست اگر دل من به فدای چشم مستت... و البته هنوز خوب به خاطر دارد آن روزی را که به بهشتی گفت: «سید! با این همه تهمت و توهین چه می‌کنی؟» و او خندید و پاسخ داد: «آسیاب به نوبت!» هاشمی می‌داند خیلی وقت است که نوبت او شده است پس تحمل می‌کند و به یاد می‌آورد چرا مظلوم لقبی شده که به بهشتی دادند. امام خمینی در وصف بهشتی گفته بود: «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مُرد.» تعبیر مظلوم برای مرگ بهشتی تمام تارهای عنکبوتی نفاق را بر هم ریخت و تعبیر مظلوم برای زندگی‌اش، آه از نهان‌خانه دل‌هایی برآورد که فریب‌خورده بودند و طعنه‌ها را آغشته به توهین و تهمت کرده بودند و در هر فرصتی به حریم پاک زندگی‌اش می‌افکندند. این را هاشمی می‌گوید و البته خوب درک می‌کند که اظهارات بدخواهانی که خودش آنها را جدیدالاسلام می‌خواند چه بر سر کشور آورده است. هاشمی می‌داند آنانی که بهشتی از اقداماتشان خون دل می‌خورد هنوز هم هستند، اما رنگ عوض کرده‌اند. هنوز در کیش و کمان دشمنی خویش تیرهای توهین و تهمت و دروغ را دارند که هر از چند گاهی چشم بسته و چشم باز می‌اندازند؛ گاهی به هدف می‌خورد و گاهی مثل همیشه بر سنگ. شهید مطهری اما آنچه در دل داشت در جملاتی کوبنده بیان می‌کرد و به جنگ تحریف واقعیت می‌رفت مثلا روزی گفت: «... ما در برابر این قضیه‏ مسئولیم. به خدا قسم مسئولیت داریم. به خدا قسم ما غافل هستیم. قضیه‌‏ای که دل پیغمبر اکرم را امروز خون کرده است، این قضیه است. داستانی که دل حسین بن علی را خون کرده، این قضیه است. اگر می‌خواهیم‏ به خودمان ارزش بدهیم، اگر می‌خواهیم به عزاداری حسین بن علی ارزش‏ بدهیم، باید فکر کنیم که اگر حسین بن علی امروز بود و خودش می‏گفت برای‏ من عزاداری کنید، می‏گفت چه شعاری بدهید؟»

رمز ایستادگی هاشمی چیست؟

اکنون بار سنگینی بر دوش هاشمی است؛ همان هاشمی که امام او را دوست‌تر می‌داشت و رازهای خود را جز با او با دیگری در میان نمی‌گذاشت. این روزها هاشمی متهم است متهم به دفاع از یادگار امام، متهم به مقابله با کسانی که می‌خواهند نقش امام در بخش‌های مختلف کشور کمرنگ شود و اندیشه‌هایش رو به فراموش شدن برود. امروز هاشمی تنهاست و درد تنهایی برایش سخت است اما به پیمانی که با مطهری و بهشتی بسته است وفادار مانده و خواهد ماند. اما رمز اینکه او هنوز با کوله‌بار سنگین خستگی‌ها و تهمت‌های ناروا و... مقاوم ایستاده و سخن می‌گوید چیست؟ خودش پاسخ این سوال را داده است: «صبر در تلخی‌ها، شیرین است، مخصوصا وقتی که جامعه، یعنی مردم با همان مقدار اطلاعی که از اتفاقات دارند، با افکار و اندیشه‌های جهادگران در راه خدا، همراهی می‌کنند.»




اصلاح‌ طلبان در پیچ راستگو‌ها 
 

 

آرمان- آرش عسکری: شهریورماه سال92 است و قرار است جلسه رای‌گیری نهایی شورای شهر برای تعیین شهردار تهران برگزار شود. پس از پیروزی استراتژی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری92، این‌بار نیز اکثریت شورای شهر را اصلاح‌طلبان در اختیار گرفته‌اند. اکثریتی البته ظریف و نزدیک به مرز. رای‌گیری انجام می‌شود و در نهایت شگفتی نام محمد باقر قالیباف به عنوان شهردار تهران از صندوق رای بیرون می‌آید. در فاصله کوتاهی شوک‌ها فروکش کرده و علت مشخص می‌شود؛ «الهه راستگوها!» این اسم از زمان شهردار شدن قالیباف و همچنین ناکامی اصلاح‌طلبان در انتخابات شهردار تهران باب شد. کسی که با اصرار برخی از شخصیت‌های حزبی اصلاح‌طلب در لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان گنجانده شده بود. لیستی که بدون بررسی دقیق و ریزبینانه گزینه‌های مناسب بسته شده و خلاف تفکر جریانی که حمایتش کرده بودند، رفتارکرد. البته اینکه تصمیمش درست بود یا نادرست موضوع فرعی دیگری است اما از لحاظ سیاسی و تشکیلاتی خلاف خواست حزب متبوعش که او را در لیست گنجاند و عامل اصلی رای آوردنش شد، عمل کرد. دو سال از آن واقعه می‌گذرد و جریان اصلاحات به ایستگاه انتخاباتی دیگر رسیده است. انتخاباتی سرنوشت‌سازو مهم. مجالس شورای اسلامی و خبرگان این‌بار قرار است اعضای خود را از دل صندوق‌های رای در هفتم‌اسفند بشناسند و بار دیگر باید به یک استراتژی فکر شده انتخاباتی رسید.

اصلاحات تمام قد به میدان آمد

جبهه اصلاحات برای انتخابات هفتم اسفند از هرچه داشته مایه گذاشته و با تمام توان به میدان آمده است. در وهله اول باید فکری به حال مشارکت بالاکرد. تاریخ نشان داده هرگاه درصد میزان مشارکت مردم در انتخابات پایین باشد اصلاح‌طلبان غالبا دچار مشکل شده‌اند. علاوه برآن میزان بالای مشارکت مدنی در مقوله انتخابات و تعیین سرنوشت از طریق صندوق رای، گذاری است به سوی توسعه سیاسی و مدنی. به همین سبب مجموعه اصلاحات با غالب نیروهای خود -البته نه نیروهای حساسیت برانگیز- به فرمانداری‌ها و ستاد‌های انتخابات مراجعه می‌کنند و برای انتخابات هفتم‌اسفند نام‌نویسی می‌کنند. پس از بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های نظارت اما از تعداد بالا و چند هزار نفری اصلاح‌طلبان ثبت نام کرده تعدادی بسیار معدود و ناچیز در صحنه باقی می‌مانند. به قدری معدود که حتی بستن یک لیست هم با مشکلات جدی مواجه می‌شود. جبهه اصلاحات اما در این دوره به هیچ‌وجه قصد کناره‌گیری و دور ماندن از صندوق رای را ندارد. این‌بار قرار است در هر صورت اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات فعال و موثر بوده و کنشگر باشند. این‌بار نیز باید به یک استراتژی فکر شده انتخاباتی رسید.

رد صلاحیت گسترده و استراتژی جدید

اتاق فکر اصلاحات به راه می‌افتد و راهکار‌های مختلف بررسی می‌شود. صادق زیباکلام به سیاق انتخابات 92 از عدم آلترناتیو می‌گوید، علی شکوری‌راد از ماندن در صحنه حرف می‌زند، آذر منصوری از ائتلاف با اصولگرایان میانه حرف می‌زند، حق‌شناس از ائتلاف چهارضلعی گفته و کواکبیان از امضای میثاق‌نامه اصلاحات توسط اصولگرایانی که به لیست دعوت می‌شوند، دم می‌زند. در این میان اما در نهایت تحلیل‌ها به سمت حمایت از افراد کمتر شناخته شده ولی نزدیک به گفتمان اصلاح‌طلبی می‌رود. اتفاقی که طی آن فرم‌هایی با نام مخفف [فام] تهیه شده و به دست متقاضیان شناخته نشده حضور در لیست برای پر شدن داده شد، مصاحبه‌هایی با متقاضیان انجام گرفت و تعهد‌هایی از آنان گرفته شد تا در نهایت به مرحله بستن لیست برسد. همچنین برخی اعضای شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خبر می‌دهند حدود 300نفر از نامزدهای تایید صلاحیت شده در این مدت به ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان مراجعه کرده‌اند که در ‌‌نهایت بعد از چند مرحله پالایش 70نفر از آنها برای قرار گرفتن در لیست اصلاح‌طلبان انتخاب شده‌اند که بر اساس معیارهایی امتیازدهی شدند و ارزیابی اولیه از آنان صورت گرفت. در ‌‌نهایت نیز روز گذشته آخرین جلسه برای انتخاب 30نفر نهایی از میان این 70نفر برگزار شد. جلسه‌ای که قرار است از درون آن لیست انتخاباتی جبهه اصلاحات برای انتخابات مجلس 94 بیرون بیاید. در این میان مشخص نیست افرادی بدون سابقه روشن احتمالی سیاسی و جریانی تا چه اندازه میزان خطر و ریسک اینگونه لیست بستن را بالا می‌برند.

راستگوها از آنچه می‌پندارید نزدیکترند!

از میان چهره‌های شاخص و شناسنامه‌دار اصلاح‌طلب حدود 50 نفر کماکان تعیین تکلیف نشده و به انتظار تایید صلاحیت خود نشسته‌اند. طی 72 ساعت گذشته نیز تعداد بسیار معدودی از نامزد‌های اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شده‌اند. احتمال افزوده شدن به این افراد همچنان وجود دارد. ضمن آنکه از میان تایید‌شدگان نیز با توجه به مدت زمان بسیار کوتاهی که صرف بررسی متقاضیان حضور در لیست شد ممکن است کسانی باشند که نسبت به سایرین ارجح بوده ولی به دلیل شتابزدگی از قلم افتاده باشند. اینها همه چالش‌هایی هستند که در نحوه بستن لیست اصلاحات در تهران دیده می‌شود و می‌توانند منبع آسیب‌های جبرای ناپذیری در آینده تلقی شوند. از سویی نیز به نظر می‌رسد پایبند بودن به همان استراتژی سال92 و بازگشت به ائتلاف نانوشته‌ای که میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو به وجود آمد ممکن است راهکار مطمئن‌تری باشد. به هر حال اصولگرایان معتدل اما شناسنامه‌داری مانند علی مطهری امکان لغزش و عدول از تعهدات ندارند درمقابل کسانی که ممکن است هم گمنام‌تر بوده و هم بر اثر شتابزدگی به خوبی محک و ارزیابی نشده باشند. به هر حال تجربه گذشته همیشه پیش روی جبهه اصلاحات است و همچنین خطر شیوع پدیده ناشناخته‌ها نیاز به توجه جدی دارد. البته لازم به ذکر است که در این راستا فاطمه راکعی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو باآرمان، این لیست را لیست نهایی و قطعی اصلاح‌طلبان ندانسته و احتمال تغییر در آن در آینده را محتمل دانست. اطاعت نیز اظهارکرد: اصلاح‌طلبان باید از کسانی حمایت کنند که اگرچه چهره‌های مشهوری نیستند، اما در میان خود اصلاح‌طلبان چهره‌هایی شناخته شده و دارای سوابق روشن اصلاح‌طلبی بوده و به آرمان‌ها،ارزش ها و اصول اصلاح طلبی پایبند باشند. پاکدستی و تعهد اخلاقی نیز نه‌تنها لازم که امری ضروری است.



بیست و پنجمین جلسه دادگاه متهم نفتی برگزار شد 
 
درخواست اشد مجازات برای زنجانی 
 

 

آرمان: میلیاردر نفتی، مفسد اقتصادی، ب. ز و بسیاری القاب دیگر همه متعلق به یک نفر است. کسی که روزگاری عکس‌هایش در جت شخصی، کنار موتور سیکلت‌های چند صد میلیونی، درکنار سیاسیون و شخصیت‌های مطرح، مدیرعاملان تیم‌های ورزشی و غیره منتشر می‌شد ولی اکنون یکی دو سالی است پشت میله‌های زندان یا در دادگاه و با لباس آبی سورمه‌ای مخصوص متهمان عکس می‌گیرد. شخصیتی جنجالی و پرحرف و حدیث به نام «بابک زنجانی». کسی که چند سال و در اوج شرایط تحریمی وظیفه سامان دادن به بخشی ازمبادلات نفتی و پتروشیمی کشور را بر عهده داشت. کسی که با فراغ بال توانست میلیارد‌ها دلار از سرمایه‌های کشور را به حساب‌های شخصی خود یا بانک شخصی‌اش در مالزی واریز کرده و هیچگاه نیز از سرنوشت آنها خبری ندهد. کسی که دو سال اخیر را دایم در کش و قوس زندان، دادگاه و شکایات متعدد ارگان‌های دولتی گذرانده و اکنون به نظر می‌رسد فاصله چندانی تا آخر مسیر پرونده‌اش نداشته باشد. شاید بابک چندان اعتقادی به دفاع نداشته و مانند تیمی که در لیگ برتر فوتبال خریده بود حتی در صحن دادگاه نیز ترکیبش را هجومی بچیند اما 20بهمن برای او روز دفاع بود؛ دفاع آخر.

بیست و پنجمین جلسه دادگاه

بیست و پنجمین جلسه دادگاه پرونده نفتی دیروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد. به گزارش ایرنا تاکنون 24 جلسه از رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی میلیاردر نفتی و دو متهم دیگر پرونده نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شده است که جز یک جلسه، بقیه علنی بود. بابک که تنها تا پایان بهمن ماه فرصت داشت بخشی از بدهی خود به وزارت نفت را به شماره حساب بانک چینی که در اختیارش گذاشته شد انتقال دهد اما ظاهرا در فاصله حدودا 10روز تا پایان مهلت خود هنوز اقدامی جهت واریز پول صورت نداده است. این در حالی است که رسول کوهپایه‌زاده در قامت وکیل بابک زنجانی هفته گذشته به آرمان گفته بود تعامل خوبی در حال شکل گرفتن است. وی همچنین پیش‌تر با بیان اینکه در جلسه بیست و چهارم دادگاه یک ماه به موکلش (زنجانی) برای پرداخت بدهی وزارت نفت مهلت داده شد، گفت: پس ازمهلتی که تا پایان دی داده شده بود دوباره یک ماه دیگر تا پایان بهمن ماه از دادگاه مهلت خواستیم که هنوز این مهلت تمام نشده است و قرار بود که پس از پایان مهلت قانونی برای پرداخت این بدهی، جلسه بیست و پنجم دادگاه برگزار شود. کوهپایه‌زاده ضمن گلایه از برگزاری زود هنگام جلسه این هفته دادگاه افزود: حسب تصمیم قبلی دادگاه موکل من یک ماه برای پرداخت بدهی فرصت داشت و هنوز این مهلت تمام نشده است، اما تشخیص دادگاه این بود که این جلسه را برگزار کند. وکیل بابک زنجانی خاطرنشان کرد: در این جلسه باید به اظهارات نماینده دادستان جواب بدهیم چرا که در حدود یک و نیم جلسه قبلی نماینده دادستان اظهارات خود را ارائه کرده است و اکنون باید وکیل، پاسخگو باشد. وی ادامه داد: پس از اظهارات وکیل مدافع بابک زنجانی اگر رسیدگی خاصی نباشد دادگاه وارد مرحله آخر می‌شود که در این مرحله اخذ آخرین دفاع از متهم و وکیلش است. کوهپایه‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا این آخرین جلسه رسیدگی به پرونده نفتی است یا نه، تصریح کرد: هنوز مشخص نیست و این موضوع به دستور کار دادگاه بستگی دارد. وکیل بابک زنجانی درباره پرداخت یا عدم‌پرداخت بدهی موکلش به شرکت نفت گفت: این موضوع در حال انجام است و دادگاه نیز در جریان اتفاقات قرار دارد که چه کارهایی انجام شده و چه کارهایی در حال انجام است.

پایان دوره استمهال

قاضی صلواتی در پایان جلسه بیست و چهارم در 29آذر امسال با موافقت درخواست استمهال بابک زنجانی و وکیل مدافع وی، یک ماه به زنجانی فرصت داد تا بدهی شرکت نفت را پرداخت کند؛ حدود سه روز قبل از این موعد در تایخ 26دی‌ماه امسال نشستی با حضور شرکت نفت، بانک مرکزی، شرکت اچ‌کی و بابک زنجانی در شعبه 15 دادگاه انقلاب برگزار و در این جلسه مقرر شد بانک مرکزی شماره حسابی به دادگاه اعلام تا بابک زنجانی بدهی خود را به این شماره حساب واریز کند. البته با توجه به رفع نشدن کامل تحریم‌ها و عدم معرفی شماره حساب از سوی بانک مرکزی، وکیل بابک زنجانی دوباره درخواست استمهال و قاضی صلواتی با موافقت، استمهال را به مدت یکماه تمدید کرد.

تقاضای اشد مجازات

بیست و پنجمین جلسه محاکمه بابک زنجانی هم دیروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. در این جلسه آخرین دفاعیات بابک زنجانی به عنوان متهم ردیف اول پرونده متهمان نفتی اخذ شد. وکیل‌مدافع وی نیز آخرین دفاعیات خود را ارائه کرد. همچنین وکلای مدافع سازمان تامین اجتماعی، بانک مسکن و شرکت نفت به ارائه توضیحاتی پرداختند. معاون دادستان تهران در این جلسه گفت: افراد متعددی در این پرونده تفهیم اتهام شدند و پرونده آنها در دادسرا مفتوح است. نجفی ادامه داد: فرصت کافی حتی قبل از تحقیقات به متهم اعطا شده اما تاکنون اقدام موثری صورت نگرفته است و تقاضای اشد مجازات را برای هر سه متهم پرونده داریم‎.

آخرین دفاع بابک

در بخشی از دادگاه دیروز متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی در آخرین دفاع خود خاطرنشان کرد: متاسفانه دادستانی چهار ماه زودتر از سررسید قرارداد امضاء شده با وزارت نفت من را بازداشت کرد و فقط به خاطر اینکه احتمال می‌رفت از کشور فرار کنم بازداشت شدم. در راستای صیانت از اموال بیت المال، دادستانی بدون توجه به مسائل اقتصادی و روابط خارجی من شخصی را که امین نظام بود را بازداشت کرد. بابک زنجانی تصریح کرد: من اگر خائن بودم در ایران سرمایه‌گذاری نمی‌کردم. همچنین اگر کلاهی را برداشته بودم بعد از آن چک نمی‌دادم و تفاهمنامه امضا نمی‌کردم؛ زیرا کسی که قصد کلاهبرداری داشته باشد برای چه باید تفاهمنامه امضا کند. از طرف دیگر به من اعلام شده بود که بازداشت می‌شوم و با اطلاع بازداشت به دادستانی رفتم و کسی مرا دستگیر نکرد. وی افزود: چرا باید به خارج از کشور فرار می‌کردم. نمی‌دانم چرا چنین فکری به ذهن دادستانی خطور کرد. مگر هر کسی که بدهی داشته باشد اخلالگر است. روز اول به من اعلام شد بدهی‌ها را پرداخت کنم اما گفتم من ضامن هستم و هنوز سررسید چک صادر شده نرسیده است. پس از یک سال که در زندان بودم حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در زندان من را ملاقات کرد تا مشکل به نحوی حل شود. متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی افزود: همان موقع اعلام کردم چون منابع مالی من در خارج از کشور در تحریم قرار دارد قابلیت جابه‌جایی در خارج از کشور را ندارد و گفتم حاضر هستم اموال خود در ایران را بابت وجه تحریم شده به وزارت نفت واگذار کنم که مورد موافقت قرار گرفت. این متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی در رابطه با اتهام دیگرش که اخلال در نظام اقتصادی کشور است در آخرین دفاعیات خود گفت: من نه تنها اخلال نکردم بلکه نهایت خدمت را به کشور کردم. به وجود آمدن ثبات و آرامش ارزی از جمله خدماتی بود که من توانستم آنها را انجام دهم. مبلغ یک‌ونیم میلیارد یورو ارز غیر قابل انتقالی که از بانک‌ها دریافت کرده و همین مبلغ یورو را با درصد زیر یک در خارج از کشور انتقال دادم که اینها آثار بسیار مثبتی در حفظ ثبات بازار ارز در کشور داشت. وی با اشاره به نرخ تورم از سال 91 تا 92 گفت: نرخ تورم از 5/30درصد به 7/34درصد رسید که علت این تلاطم بازار ارزی آثار محدود‌کننده اقدامات خارجی‌ها بود. اگر پرداخت‌های من نبود تورم بسیار زیادی در کشور به وجود می‌آمد. بابک زنجانی در پایان دفاعیات خود با اشاره به خدماتی که انجام داده است گفت: ثبات و آرامش بازار پول در کشور، اشتغال 5 هزار نفر در شرکت‌ها، وارد کردن 22فروند هواپیما، مشارکت در واردات کالاهای اساسی و پرداخت 700 میلیون یورو به پیمانکاران نفتی از جمله خدماتی بوده که من برای کشور انجام داده‌ام.

به بابک زنجانی میکروفن ندهید

پس از دادگاه بود که عضو کمیته پیگیری پرونده متهم نفتی، با کذب خواندن تمامی ادعاهای بابک زنجانی، گفت: دادگاه دیگر نباید میکروفنی در اختیار این متهم قرار دهد زیرا ادعاهای کذب وی تمامی ندارد. امیرعباس سلطانی با تاکید بر اینکه بابک زنجانی قصد بازگرداندن حتی یک ریال بیت المال را نیز ندارد، افزود: مطرح کردن اظهاراتی از جمله دادن شماره حساب غلط بوده و صحبت‌های اینچنینی نشان‌دهنده ادعاهای غیرواقعی وی است. این نماینده مجلس نهم، با بیان اینکه حمایت برخی مقامات و آقازاده‌ها از بابک زنجانی اجازه دروغ پردازهای بسیار به این متهم داده است، تصریح کرد: درخواست ما از دستگاه قضا رسیدگی عاجل به پرونده این متهم بوده تا دیگر نتواند با ادعاهای توخالی مسئولان را متهم کند. وی با تاکید بر اینکه ارائه وقت بیشتر به متهم نفتی تنها سیر رسیدگی به این پرونده را طولانی‌تر خواهد کرد، تاکید کرد: دادگاه باید با توجه به ادعاهای کذب مطرح شده از سوی این متهم رای خود را صادر و اشد مجازات را برای دروغ‌پردازی‌ها و اتهاماتش تعیین کند. سلطانی با بیان اینکه تا زمانی که حمایت‌ها ادامه داشته باشد بابک زنجانی به مسیر فرافکنی ادامه خواهد داد، افزود: زمان مدارا با این متهم نفتی به پایان رسیده و باید به مجازات خود برسد. وی همچنین از ارائه اسناد مرتبط با تخلف بابک زنجانی در روزهای اخیر خبر داد و تصریح کرد: افشاگری درباره پرونده تخلفات این متهم نفتی به زودی صورت خواهد گرفت. عضو کمیته پیگیری پرونده متهم نفتی، یادآور شد: بابک زنجانی قصد پرداخت یک ریال از بدهی‌های خود را ندارد و تمامی دروغ‌پردازی‌های وی برای دور زدن قانون است.


  • farzad alali

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی