چرا انقلاب

پشت پرده

چرا انقلاب

پشت پرده

خدا
آرامش را
در با خودش بودن
قرار داد
و بعد چمدان هایش را
جمع کرد و رفت

طبقه بندی موضوعی

۲۹۷۲ ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۰ بهمن ارمان

سه شنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۴، ۰۸:۵۷ ب.ظ

4تیتر محم روزنامه  ارمان

ادامه خبرها در ادا

نشان لیاقت به افتخارآفرینان 


صلاحیت 56 نامزد مجلس در برزخ 



برجام2 اصلاحات آغاز شد! 










ایران برای همکاری با اروپا محدودیتی ندارد 







ن


































شان لیاقت به افتخارآفرینان 
 
عکس: حجت سپهوند 
 

آرمان- علیرضا سالار: پس از خرداد 92 و حماسه‌ای که ملت خلق کرد تا در نهایت گفتمان اعتدال بر ارکان قوه مجریه حاکم شود، دولتمردان یازدهم همه اهتمام خود را صرف کردند تا حماسه ملت را با حماسه‌هایی دیگر تکمیل کنند. به همین سبب یکی از اساسی‌ترین مسائلی که با منافع ملی تک‌تک شهروندان این مرز و بوم گره خورده بود، یعنی پرونده 12ساله هسته‌ای، با جدیت پی گرفته شد و در رخدادی تاریخی به فرجام رسید. امروز و در آینده‌ای نزدیک، همه آحاد ملت به روشنی تاثیر در هم شکستن تحریم‌ها و گشودن دروازه‌های جهان به روی ایران را لمس خواهند کرد. اتفاقی که به واسطه ژنرال‌های فهیم و شجاع وزارت خارجه دولت یازدهم با کاپیتانی سردار دیپلماسی کشور رقم خورد. در همین راستا نیز صبح دیروز از سوی نهاد ریاست‌جمهوری در مراسمی خانواده‌های شهدای هسته‌ای و دست‌اندرکاران مذاکرات و برجام مورد تجلیل قرار گرفتند. این مراسم در سالن اجلاس سران برگزار و با خوش‌آمدگویی محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهور آغاز شد. مجری این برنامه رضا رشیدپور بود که در ابتدای این مراسم آمارهایی را از تعداد روزها و ساعت‌ها و دور مذاکرات و جلسات صورت گرفته و پروازهای انجام شده ارائه کرد. او از ظریف به عنوان مرد لبخند و صلح و قوی‌ترین وزیر کابینه دولت یاد کرد و محمدجواد ظریف از سوی رئیس‌جمهور نشان درجه‌یک «لیاقت» دریافت کرد. علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز از سوی رئیس‌جمهور نشان درجه‌یک «شجاعت» دریافت کرد. نوبت به سردار حسین دهقان، وزیر دفاع رسید که از او تقدیر شد و نشان از دست رئیس‌جمهور دریافت کرد. مراسم اعطای نشان دیگر اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای که شامل نشان شجاعت و لیاقت درجه2، نشان معتبر خدمت، لوح سپاس زرین و سیمین بود به سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی، پژمان رحیمیان، حمید بعیدی‌نژاد، غلامحسین محمدنیا، بهروز کمالوندی، مشکان مشکون، رسول دری اصفهانی، اسماعیل بقایی، سیدحسین سادات میدانی، بهزاد صابری، محمد امیری، محمدحسن دریایی، حمید قدیریان، علی موجرلو، حسین خلفی، امیررضا میریوسفی و عباس باقرپور این نشان‌ها را دریافت کردند. در مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران برجام همچنین از خانواده شهدای هسته‌ای و با حضور همسران داریوش رضایی‌نژاد، رضا قشقایی و مسعود علیمحمدی از آنها تجلیل شد. رئیس‌جمهور در این مراسم تصریح کرد که فرو ریختن ساختمان تحریم و دیوار بی‌اعتمادی در برابر جهان افتخاری نه از آن احزاب و دولت‌ها، بلکه افتخاری از آن ملت بزرگ ایران است. حجت‌الاسلام حسن روحانی با بیان اینکه امروز روز پرافتخاری برای ایران است، اظهار کرد: ‌امروز روز پرافتخاری برای ایران است تا ادای وظیفه نسبت به کسانی که رنج و سختی و مشکلات را به جان خریدند تا رنجی از دوش مردم بردارند داشته باشیم.

رهنمودهای رهبری نقشی اساسی داشت

رئیس‌جمهور کشورمان در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به فشار کاری بالایی که در ایام مذاکرات هسته‌ای وجود داشت، گفت: روزها و ساعات بسیار دشواری را پشت سر گذاشتیم، به همان اندازه که تصمیم‌گیری در عملیات‌های کربلای4 و 5 سخت و سرنوشت‌ساز بود به همان نسبت شب توافق ژنو برای ما سخت بود. در آن شب از ابتدای شب تا 5 صبح با مذاکره‌کنندگان در تماس بودیم و حرف زدیم، اما راه را گم نکردیم و دراین مسیر خدا ما را تنها نگذاشت. وی با اشاره به نقش مقام معظم رهبری در مسیر به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای گفت: در کنار لطف خدا و ایستادگی مردم، رهنمودهای مقام معظم رهبری نقشی اساسی در حصول توافق داشت. هر گاه که ما از ایشان درخواست جلسه‌ای داشتیم و مشورت می‌خواستیم ایشان هیچگاه دریغ نکردند و همه تجربیات خود را در اختیار ما گذاشتند و ما را هدایت کردند. ایشان چارچوب‌های مشخص و دقیقی پیش پای مذاکره‌کنندگان قرار دادند و مذاکره‌کنندگان نیز چنانچه لازم بود شبانه روز تلاش کردند و سختی‌های بسیاری را تحمل کردند تا حرفی از مقام معظم رهبری روی زمین نماند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه من از وزیر خارجه خواستم که نگذارد حرفی از مقام معظم رهبری روی زمین بماند ادامه داد: ظریف با شهامت، توانمندی و ایستادگی و کاردانی خود این کار بزرگ را انجام داد. روحانی با تاکید بر اینکه اگر رهبری نبود انسجام و وحدت ملی نیز نبود و دستاوردهای ما در حدی که امروز مشاهده می‌کنید نبود و شاید اصلا دستاوردی نداشتیم اظهار کرد: در کنار سه پایه لطف خدا، مقاومت مردم و رهبری مقام معظم رهبری، کاردانی کاردانان و افراد با تجربه و همچنین همت و ایستادگی آنها باعث شد که نتیجه پرونده هسته‌ای به آنچه که امروز هست برسد. اگر مردانی با چنین دانش و آگاهی نبودند، این کار بزرگ امکان پذیر نبود.

این افتخار ملی است نه حزبی و دولتی

روحانی ادامه داد: ‌اگر در 30ماه مذاکره ستاد اقتصادی دولت قادر به مهار تورم نبود و نمی‌توانست شرایط رشد اقتصادی را از منفی 8/6 به رشد مثبت سه‌دهم درصد برساند و آرامش را به بازار بیاورد، ما در مذاکرات موفق نبودیم. روحانی همچنین به نقش وزارت اطلاعات و دستگاه‌های دیگر در روند حصول توافق هسته‌ای اشاره و خاطرنشان کرد: ‌اگر نیروهای مسلح امنیت کشور را حفظ نمی‌کردند سربازان رشید ما در بغداد، سامرا، فلوجه، تکریت و رمادی ایستادگی نمی‌کردند و همچنین اگر در دمشق و حلب به ملت سوریه کمک نمی‌کردند و اگر شهامت ارتش، سپاه، بسیج، ناجا و وزارت اطلاعات نبود امروز امنیتی نداشتیم که بتوانیم به این خوبی مذاکره کنیم. روحانی با تاکید بر اینکه این افتخارات نه کارحزبی و دولتی بلکه افتخاری ملی است اظهار کرد: بی‌تردید فرو ریختن ساختمان تحریم و دیوار بی‌اعتمادی در برابر جهان که من از دو سال پیش ترک‌های آن را مشاهده کردم، افتخاری نه از آن احزاب و دولت‌ها بلکه افتخاری از آن ملت بزرگ ایران است. روحانی با اشاره به برخی انتقادات به دولت اظهار کرد: بر خلاف آنچه برخی کودکان می‌گویند آنچه پس از برجام ما برای ملت ایران خواهیم گرفت کالای ساخته شده خارجی به جای کالای داخلی نیست، بلکه ما سرمایه، فناوری و مشارکت برای تصاحب بازارهای جدید راخواهیم گرفت. وی با بیان اینکه ملت خواهند دید که دولت یازدهم از روز اول راست گفته است اظهار کرد: به ملت دروغ نگویید، ملت خواهند دید که ما از روز اول راست گفته‌ایم و هر آنچه به مردم وعده داده‌ایم با یاری خداوند انجام داده و خواهیم داد. رئیس‌جمهور اظهار کرد: نخواهیم گذاشت که مردم در هواپیماهای کهنه با ترس و لرز بنشینند و تحقیر شوند. دولت یازدهم ناوگان حمل و نقل هوایی، زمینی و ریلی را توسعه خواهد داد و قطارهای پرسرعت و مدرن برای سلامت و راحتی ملت ایران خواهد آورد. اینها از نتایج توافق است و هر چه می‌خواهند بد بگویند؛ این راه ملت است. رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ‌برخی به ما می‌گویند حال که برجام انجام شده، دولت برای ملت رفاه بیاورد؛ این در حالی است که مگر ما برجام آورده‌ایم؟ برجام را ملت آورده‌اند و ما خادم مردم بودیم. برجام را خدا آورده و همان خدا نیز برای ملت سربلندی و رفاه بیشتری خواهد آورد. ملتی که توانست برجام را بسازد کشور را نیز خواهد ساخت. رئیس‌جمهور گفت: اگر رهبر انقلاب در ایران سخنی گفت و قولی داد دنیا باید به این سخن و قول اعتماد کند. روحانی در پایان صحبت‌های خود با تقدیر از علما، مراجع و روسای قوای مقننه و قضائیه خاطرنشان کرد: از دکتر لاریجانی که در روزهای پر فراز و نشیب یاری‌مان کردند و همچنین از شورای عالی امنیت ملی و همچنین سازمان انرژی اتمی، وزارت خارجه و دست‌اندرکاران و همچنین روسای جمهور پیشین آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی، حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی و آقای احمدی‌نژاد به خاطر تلاش‌هایی که در دولت‌هایشان برای خدمت به مردم انجام داده‌اند، تشکر می‌کنم.



صلاحیت 56 نامزد مجلس در برزخ 
 

 

آرمان: بررسی شکایت نامزدهایی که ردصلاحیت شده بودند پایان یافته و لیست به وزارت کشور رسیده است. روی نام برخی از چهره‌ها مهر تایید و برخی دیگر ردصلاحیت خورده است. در این میان اما گروه سومی هم هستند، گروهی در خط وسط، نامشان نه در میان تایید صلاحیت‌شدگان است و نه در میان ردصلاحیت‌شدگان. این تعداد در تهران ۵۶نفر هستند. به عبارت دیگر ۵۶ نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس در تهران هنوز نمی‌دانند کدام سوی لیست شورای نگهبان ایستاده‌اند، ۵۶ نفری که نمی‌دانند در معرکه انتخابات خواهند ماند یا اینکه به ایستگاه آخر رسیده‌اند. آمار افراد نامعلوم در تهران را معاون سیاسی استاندار اعلام کرد و گفت: وضعیت بررسی صلاحیت ۵۶ داوطلب اعلام نشده و شورای نگهبان همچنان در حال بررسی صلاحیت آنهاست. دیروز ایلنا نوشت؛ نام محمدجواد حق‌شناس، سید محمود میرلوحی و حجت‌الاسلام مرتضی اشراقی و علی نوبخت در میان رد صلاحیت‌شدگان دیده می‌شود! از میان اصولگرایان حمید رسایی نماینده کنونی مجلس و محمدصادق صالحی‌منش استاندار سابق استان قم نیز رد صلاحیت شده‌اند. نام محمدرضا شکوهی در میان تاییدصلاحیت‌شده‌ها دیده می‌شود. همچنین نام ابوالفضل شکوری، پروانه مافی، الیاس حضرتی و جواد اطاعت هنوز در میان لیست تایید یا رد صلاحیت شده‌ها دیده نمی‌شود. اما یک روز پیش فارس نوشت که مرتضی اشراقی تایید شده است. مشخص نیست چه زمانی قرار است تکلیف این 56نفر مشخص شود و آیا قانونی در این باره وجود دارد یا خیر.

شیطنت درباره اخبار یادگار امام

از سوی دیگر گمانه‌زنی‌ها بر فضای مه‌آلود بررسی صلاحیت‌ها می‌افزاید و فضای مجازی بهترین فضا برای هوچی‌گران است. چند روزی است که برخی خبر از تایید صلاحیت یادگار امام می‌دهند و برخی، اخبار دیگری درباره آیت ا... سیدحسن خمینی درج می‌کنند که بخشی از این دوگانگی شیطنت سیاسی است. متنی در کانال تلگرامی سیدحسن خمینی منتشر شد که در آن، آمده است: در پی انتشار برخی اخبار درباره آخرین وضعیت تایید یا ردصلاحیت یادگار امام، جهت شرکت در انتخابات مجلس خبرگان، به اطلاع می‌رساند که اخبار منتشره صرفا گمانه‌زنی در فضای مجازی به شمار رفته و فاقد هرگونه وجاهت و ارزش خبری است.





برجام2 اصلاحات آغاز شد! 
 

 

آرمان- مهدی رضایی: این روزها اخباری از خودانتقادی در اردوگاه اصلاح‌طلبی به گوش می‌رسد؛ اصلاح‌طلبانی که درگذر زمان به هر دلیلی راه خود را از اصلاح‌طلبان واقعی جدا کردند و به مسیری رفتند که در آن هجمه به جریان اصلاح‌طلبی یک تکلیف محسوب می‌شود البته خودشان این تغییر را نمی‌پذیرند و با توجیه‌هایی دور از منطق عملکرد خود را در جهت اصلاح معرفی می‌کنند. از جمله این اصلاح‌طلبانی که شاید دیگر نتوان از برخی جهات، نام اصلاح‌طلب بر آنها نهاد عباس عبدی باشد که هر از چندگاهی با مواضعی که می‌گیرد تصمیمات اردوگاه اصلاح‌طلبی را به زیر سوال می‌برد یا موضعی خلاف آن را بیان می‌دارد که بهانه‌ای برای تندرو‌ها در هجمه به اصلاحات شود. او کمی بعد از اظهارنظرش درباره هاشمی که فضای غبارآلودی را ایجاد کرد برای برطرف کردن سوءتفاهم‌ها مصاحبه‌ای انجام داد و طی آن باردیگر اظهاراتی داشت که مکمل هجمه ابتدایی‌اش به هاشمی بود. عبدی گفت: «صحبت آقای هاشمی فارغ از مفادش به‌ هیچ‌وجه ناظر بر کمک‌ کردن به تایید صلاحیت نبود. ناظر بر تحمیل هزینه بود. این کار بدون لحاظ محتوا فقط باید بعد از ردصلاحیت صورت می‌گرفت، نه قبل از نهایی‌ شدن نتیجه بررسی صلاحیت‌ها. این به آن معنی نیست که ایشان قطعا تاییدصلاحیت نمی‌شود، اتفاقا امید داریم که حتما تایید شوند اما هر اتفاقی بیفتد این صحبت‌ها اثر منفی داشت. برای همین همه تعجب کردند. این چه کمکی می‌کرد؟ حسن‌آقا اصلا نمی‌خواست اعتراض کند اما اصرار کردند و ایشان اعتراض کرد. وقتی این کار انجام شد، این صحبت اصلا کمکی به او نمی‌کند. صحبت آقای هاشمی می‌توانست بعد از نهایی‌شدن حکم شورای نگهبان برای تحمیل هزینه آن هم نه با این محتوا باشد. این محتوا، محتوایی مدرن و قابل‌قبول نیست. اصلاح‌طلبان نمی‌توانند از این محتوا دفاع کنند و احتمال می‌دهم که حسن‌آقا نیز درخواستی برای رعایت صلاحیت به‌واسطه انتساب خانوادگی ندارند.» همین اظهارات که به نام یک عضو اردوگاه اصلاح‌طلبی منتشر می‌شود سبب کاهش اعتماد به این جریان است و شاید برای همین بود که دیروز سایت انتخاب نوشت: «گفته می‌شود اقدامات اخیر برخی از اصلاح‌طلبان سابق که تغییر مواضع داده‌اند، با انتقاد بزرگان اصلاحات مواجه شده است. پس از سخنان آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی در دفاع از بیت امام و انتقاد از عدم احراز صلاحیت، تعدادی از چهره‌های اصلاح‌طلب سابق که در مقاطع حساس مواضع عجیبی می‌گیرند به تخریب هاشمی پرداختند. این اقدام با ناراحتی وانتقاد بزرگان اصلاحات مواجه شده است و از اینکه چرا برخی اصلاح‌طلبان سابق سعی دارند به اسم اصلاح‌طلبی، دفاع از قانون اساسی وحقوق شهروندی را تخریب کنند ابراز نگرانی کرده‌اند. در یکی از جلسات در منزل عبدا... نوری که تعداد زیادی از چهره‌های اصلاح‌طلب حضور داشته‌اند عملکرد این چهره‌ها کاملا منفی و برخلاف اصول فکری اصلاح‌طلبان اعلام شده است. یکی دیگر از بزرگان اصلاحات که نام «لیدر اصلاحات» به او اطلاق می‌شود نیز در دیداری از اینگونه تخریب هاشمی به اسم اصلاح‌طلبان اظهار تاسف و نگرانی کرده است. کیانوش راد و برخی دیگر از چهره‌های اصلاح‌طلب نیز در یادداشت‌هایی به این موضوع پرداخته‌اند که اظهارات هاشمی حاوی اصول وآرمان‌های اصلاح‌طلبانه بوده است و اگراصلاح‌طلبان به هردلیلی امکان موضع‌گیری در دفاع از آزادی‌ها وحقوق اساسی ندارند دیگر تخریب هاشمی به‌دلیل مواضعش خارج از موازین فکری و آرمان‌های اصلاح‌طلبانه است.» اکنون اصلاح‌طلبان به دنبال راهکاری برای کنترل اعضایی هستند که نام اصلاح‌طلب دارند و مواضعشان با اصلاح‌طلبی سازگار نیست.


ایران برای همکاری با اروپا محدودیتی ندارد 
 

 

آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در دیدار آقای چیپراس، نخست‌وزیر یونان، با اشاره به سوابق تمدنی ایران و یونان و قدمت مباحث فلسفی در آتن قدیم وآشنایی علمای حوزه‌های علمیه ایران با فلسفه یونان، گفت: نظرات افلاطون و شاگرد کوشای وی، ارسطو، مبانی بحث‌های فلسفی قدیم را تشکیل می‌دهد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سقراط را نمونه خوبی برای مسائل اخلاقی و اجتماعی در جوامع بشری دانست و با تأکید بر ذهنیت مثبت مردم ایران با یونانیان، افزود: اگر چه الان مسائل جدیدی با توجه به گسترش و گوناگونی دانش در مراکز علمی و فرهنگی مطرح است، اما یونان با آن سابقه و همراهی با قافله علم بشری، همچنان جایگاه علمی و فلسفی خود را دارد. آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی، پس از ابراز نگرانی آقای چیپراس از ورود مهاجران به یونان که آن را «بحران پناهجویان» خوانده بود، گفت: از اول پیروزی انقلاب اسلامی، گرفتار امواج مهاجران از کشورهای اطراف، از جمله افغانستان و بعدها عراق شدیم که اگرچه به خاطر وسعت کشور، مشکلات حضور آنها برای ما ملموس نبود اما بسیاری از آنها در کشور ماندند و الان بسیاری از موقعیت‌های اشتغال را به دست گرفته‌اند. وی با تأکید بر تصمیم سیاسی مردم و نظام جمهوری اسلامی برای حل مسائل و مشکلات خود با کشورهای پیشرفته و با اشاره به جدّیت ایران در مذاکرات هسته‌ای، تصریح کرد: ایران برای گسترش همکاری‌های همه‌جانبه خود با اروپا و به ویژه یونان، محدودیتی ندارد و مسئولان دو کشور می‌توانند براساس ظرفیت‌ها و زمینه‌ها، برای آغاز دور جدیدی از همکاری‌های همه‌جانبه برنامه‌ریزی نمایند. هاشمی رفسنجانی، ترکیب هیأت همراه نخست وزیر یونان را نشانه برنامه دولت آتن برای توسعه همکاری‌ها دانست و افزود: از ترکیب همراهان شما روشن می‌شود که اولویت شما برای همکاری‌‌ها چیست و جمهوری اسلامی ایران نیز در همه زمینه‌های مورد علاقه، آماده همکاری است. وی پس از شنیدن گزارش آقای چیپراس درباره مسائل و مشکلات اقتصادی، گفت: یکی از راه‌های گذر از این شرایط کم کردن سود بانکی وام‌های جهانی و طولانی‌تر کردن مدت بازپرداخت‌هاست. الکسیس چیپراس، نخست‌وزیر یونان هم در این دیدار، با ابراز خرسندی از اینکه جزو نخستین رئیس دولت‌های اروپایی است که در پسابرجام به ایران سفر کرده، بر سوابق روابط دو کشور تأکید کرد و گفت: در این سفر که نقطه عطفی برای روابط دو کشور است، گفت‌وگوهای سازنده‌ای با رئیس‌جمهور، معاول اول رئیس‌جمهور و وزرای کابینه داشتیم و امیدواریم خیلی سریع نتایج این سفر برای مردم دو کشور ملموس شود. وی ترکیب هیأت همراهش را نشانه‌ای برای علاقه یونان در جهت گسترش روابط تهران - آتن دانست و با ابراز امیدواری به اجرای طرح‌های واقع‌بینانه‌ای که توسط وزرای مربوطه در دو کشور پیش‌بینی شده است، گفت: ما معتقدیم که برای گسترش روابط دو کشور، باید انگیزه‌هایی باشد و انگیزه ما برای توسعه روابط با ایران، پشتوانه علاقه مردم و سوابق تاریخی است. نخست وزیر یونان با بیان این جمله که «اگر چه ارزش‌ها و اعتقادات ما متفاوت است، اما آرمان‌های مشترکی داریم»، افزود: برقراری صلح و ثبات در منطقه و فرامنطقه، آرمان ایران است و در این راه یونان را دوست خود بدانید و می‌توانید روی یونان برای گسترش روابط اعتقادی در اروپا حساب کنید.


  • farzad alali

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی