۲۹۶۸ ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۵ بهمن ارمان
3تیتر محم روزنامه ارمان

آرمان: «جمود فکری عامل مشکلات جدی در جامعه است.» آیتا... هاشمی همواره شناخت خوبی از عواملی دارد که سبب عقبماندگی کشورها میشود یا آنها را با مشکلات زیادی مواجه میکند مانند دیروز که جمود فکری را خطر بزرگی نامید. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست تخصصی آزاداندیشی و تضارب آراء با محوریت «آزادی، حکومت، تمدن» در «تنبیه الامه» نایینی که با حضور استادان دانشگاه و اندیشمندان شورای عالی آزاد اندیشی برگزار شد، اظهار داشت: تمدن در ادوار مختلف زندگی انسانها با توجه به شرایط زندگی آنها، سطح سواد و تحصیلات، آداب، رسوم، فرهنگ و سایر ویژگیها، خلق و ایجاد میشود. آیتا... هاشمیرفسنجانی در این نشست با تاکید بر اینکه تنها منطق آزاداندیشی، مسلمانان را به یک تمدن عظیم مطلوب در دنیا رهنمون میسازد، خاطرنشان کرد: حاکمیت دگماندیشی و تحجّر، نگرانکننده و برای تمدنهای موجود و ساخت تمدنهای جدید خطرناک است. وی افزود: باید آزادی بیان و آزاداندیشی واقعی در چارچوب قانون در جوامع حاکم باشد و بگذارند صاحبنظران به ارائه نظرات و دیدگاههای خویش بپردازند، چرا که از بطن اندیشه آزاد و اظهارات آزادانه، توسعه و پیشرفت حاصل میشود. وی قانون را مهمترین رکن خلق تمدن توصیف و تصریح کرد: قانون که در زمانهای مختلف بنا به شرایط و مقتضیات روز در هر دوره تغییر میکند، شرط اساسی و اصلی برای ساخت تمدنهای بزرگ است. هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه آمادگی بشر برای پذیرفتن حق و استدلال، رکن تمدن است، گفت: اگر این آمادگی در بشر به وجود نیاید، نمیتوانیم آینده را ترسیم و پیشبینی کنیم و تعصب جاهلی همیشه محکوم است، البته تعصبات مثبتی نیز وجود دارد که پشتوانهای استدلالی دارد. رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام با اشاره به اینکه مقتضیات و اجزای تمدن ثبات ندارد، افزود: تمدن قابل تغییر است و به مروز زمان شکل میگیرد و پیشرفت میکند. وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اهمیت برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در کشور بویژه در دانشگاهها، اظهار داشت: باید سلیقهها و تفکرات گوناگون در معرض دید متفکران، محققان و پژوهشگران قرار بگیرد و بهترین سخنان برگزیده شود. هاشمی رفسنجانی توجه به معیارهای اسلام را در مباحث کرسیهای آزاداندیشی مورد تاکید قرار داد و افزود: ما نمیتوانیم بدون توجه به معارف عمیق و انسانساز دین اسلام، کرسیهای آزاداندیشی که زمینهساز تمدن است، را بسط دهیم. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید بر اینکه کرسیهای آزاداندیشی باید پاسخگوی مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دینی و مورد نیاز جامعه باشد، خاطرنشان کرد: خروجی مباحث کرسیهای آزاداندیشی باید به عنوان درس توسط استادان در دانشگاهها تدریس شود که راهگشای مشکلات جامعه باشد. وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی 2 واحد درسی آزاداندیشی که اختیاری است، برای دانشجویان تعریف شده تا افرادی که علاقهمند هستند، بتوانند به ارائه دیدگاهها و دغدغههای فکری خود بپردازند. آیتا... هاشمیرفسنجانی با تاکید بر اینکه باید نیازهای فکری امروز جوانان را در نظر بگیریم، گفت: یا باید تفکرات منطقی آنان را بپذیریم یا به شیوهای مطلوب و عاقلانه آنها را قانع یا از طریق صحیح راهنمایی کنیم. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جمود فکری را مشکل جدی در جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: باید زمینهای فراهم شود تا فضای دانشگاهها باز شود.
مکتب اهل بیت (ع)، عدلیه است
آیتا... هاشمی با بیان اینکه مکتب اهل بیت (ع)، عدلیه است و در این ویژگی با اهل سنت تفاوت دارد، اظهار داشت: عدلیه در اینجا به معنای عدالت معمولی نیست، بلکه به معنای اعتدال و معتدل بودن است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ائمه معصوم (ع) ما برخلاف اشاعره و معتزله که یکی از آنها معتقد به این است که همه کارها را خداوند انجام میدهد و انسان اختیاری ندارد و دیگری معتقد به آزادی انسان ولی در عمل و ساخت سرنوشت خویش است، شیوه اعتدالی را برگزیده و معتقد بودند برخی از مسائل صرفا منتسب به خدا و برخی دیگر دست خود بشر است. ایشان در پایان تاکید کرد: اگر بخواهیم نسل آینده معارف اسلام را بفهمد و دُگم و تنگنظریهایی را که بر جامعه تحمیل شده است، بشکنیم باید از آزاداندیشی و آزادگفتن حمایت کنیم.
ایران از انرژی هستهای جز صلح و صفا نمیخواهد
همچنین آیتا... هاشمیرفسنجانی صبح دیروز در دیدار جمعی از اعضا و مسئولان موسسات فرهنگی، هنری، سازمانهای مردم نهاد (سفیران صلح، صبح امید)، با تاکید بر تاثیر منطق و استدلال در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی که حضور مردم بر شمشیر و تفنگ غلبه کرده است، گفت: تازهترین نمونه شیوه استدلالی نظام اسلامی مباحث تیم مذاکرهکننده هستهای ایران است که به عنوان افتخار جمهوری اسلامی، تحسین همگان را برانگیخته است، چون سختترین مساله که سایه جنگ را بر کشور گسترانده بود، با مذاکره و دیپلماسی حل کرد. آیتا... هاشمیرفسنجانی، با بیان این جمله که تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ثابت کرده که ایران از انرژی هستهای جز صلح و صفا نمیخواهد، گفت: خیلیها تلاش میکردند تا با توهمات و همچنین مستند به سخنان کینهتوزانه صهیونیستها و منافقین، به جامعه جهانی چنین القا کنند که ایران در حال ساخت بمب هستهای است، اما با عقل و منطق به جهانیان و قدرتهای 1+5 ثابت کردیم که جمهوری اسلامی میخواهد از قدرت بزرگی که از ذرات بیرون میآید، برای اصلاح بهداشت، کشاورزی و تمام نیازهای یک زندگی سالم بهرهبرداری نماییم. ایشان با یادآوری و قرائت چندین آیه قرآن کریم، گفت: اسلام دین برابری و برادری است و اگر در جنگهای صدر اسلام دقت کنید، متوجه ماهیت دفاعی آنان میشوید. البته دین اسلام تاکید مینماید که اگر به مسلمانان حمله و تعدی و تجاوز شد، باید دفاع کنند و در مواردی نیز جهاد با احکامی روشن برای زن و مرد مسلمان واجب کفایی است. وی، انتخابات را بعدی دیگر از شاخصه اجتماعی دین اسلام دانست و با تاکید بر این نکته که دنیا به سوی دموکراسی پیش میرود، گفت: اسلام تاکید مینماید که هیچکس از مادر رئیس و مرئوس متولد نشده است و این مردمند که کسانی را برای اداره امور به عنوان حاکم خویش انتخاب مینمایند و حاکمان نیز وظیفه دارند با رعایت حدود شرعی و قانونی به مردم خدمت کنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برگزاری بیش از 35 انتخابات در نظام اسلامی را نشانهای از پایبندی انقلاب اسلامی به رأی مردم دانست و گفت: قانون شرایط برگزاری یک انتخابات را با توجه به مقدمات و موخرات مشخص کرده و مردم و نامزدها باید توجه داشته باشند که رقابتهای انتخاباتی محل دعوا و توهین نیست.
قهر کردن از صندوقهای رأی هیچ توجیه منطقی ندارد
آیتا... هاشمیرفسنجانی، تفاوت رأی، نظر و سلیقه مردم در یک جامعه را نشانه پویایی آن جامعه دانست و گفت: انسانها که محصول یک کارخانه نیستند تا مثل هم فکر کنند، بلکه با سلیقههای مختلف، افکار جمعی را شکل میدهند و در حکومتها نیز رأی اکثریت ملاک است. ایشان با بیان دستاوردهای مثبت و منفی انتخابات در کشورهای پیشرفته و همچنین عقب افتاده گفت: کشورهای پیشرفته با دغلکاریهای سیاسی و کشورهای عقبافتاده با تعصبات جاهلانه وارد میدان میشوند، حال آنکه اصل اسلامی، رعایت اعتدال، اخلاق، ادب سیاسی و حفظ آبروی افراد است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توصیه حاضران در جلسه به رعایت اخلاق، بر توجه به اعتدال در گفتار و رفتار تاکید کرد و گفت: نکته دیگری که این روزها در جامعه شاهد هستیم، تلاش بعضیها برای القای قهر از حضور در انتخابات است که به هیچوجه با روح انقلاب سازگار نیست. آیتا... هاشمیرفسنجانی با بیان این جمله که قهر کردن از صندوقهای رأی هیچ توجیه منطقی ندارد، گفت: سود عدم حضور مردم در انتخابات را اقلیتی میبرد که خواهان حفظ وضعیت موجود است و اصلا آن جماعت همین را میخواهند، اما مردم باید به شکل گسترده شرکت کنند و هر نظری را که دارند، بدهند تا در تاریخ ثبت شود. ایشان با ابراز ناخرسندی از فضای این روزهای جامعه که بعضیها توهین و تهمت را صلاح خویش برای پیروزی در انتخابات میدانند، گفت: توصیهام به همه مردم مخصوصا جوانان این است که اهل دعوا و جدلهای بیمعنا نباشند و بدانند اخلاق مسلمانان متواضعانه و بزرگترین سلاح آنها در مقابل توهینهای جاهلان، سلام است که یک کلمه معمولی نیست وقتی قرآن کریم میفرماید: « وعِبادُ الرحْمنِ الذِین یمْشُون على الْأرْضِ هوْنا وإِذا خاطبهُمُ الْجاهِلُون قالُوا سلاما». رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان یک قطعه تاریخی از زندگی مالک اشتر، گفت: آن شخصیت با آن عظمت در مسیری میرفت که کسی به ایشان اهانت کرد، مالک به مسجد رفت و اهانتکننده که او را شناخته و ترسیده بود به دنبال او رفت و پس از پایان نماز از مالک عذرخواهی کرد و این فرمانده سپاه حضرت علی (ع) در جواب گفت: آمده بودم برای تو دعا کنم تا خدا تو را ببخشد و ما هم که پیروان حضرت علی (ع) هستیم، باید به توهینکنندگان سلام کنیم که هم بهترین ادب و هم بهترین تنبیه است.
عقده گشایی سیاسی در قم ممنوع!
برای درک بهتر این موضوع یعنی فعالیتهای اتاق تخریب در قم لازم است به موضوعی که اخیرا بهانهای برای فعالیت این اتاق شد اشاره شود. البته پیش از آن نیاز به بازخوانی اظهارات دبیرکل جبهه پایداری است که نشانگر آن بود چراغ تخریب هاشمی برای انتخابات مجلس خبرگان چندی پیش روشن شده یعنی همان زمانی که حجت الاسلام آقا تهرانی به نشریه رمز عبور گفت: «اگر بنا به امربه معروف فیزیکی بود رئیس دولت اصلاحات و هاشمی را تکهپاره میکردیم.» از همانجا مشخص شد که باید مهرههای دیگر این پازل را یافت تا بزرگان به فکر کنترل آنها باشند. در فاصله کوتاهی از این اظهارات
علما و بزرگان قم نیز متوجه روشن شدن چراغ اتاق فکر تندروها در قم شدند و آنها که نسبت به این تندرویها که منجر به خدشه دار شدن اعتبار قم میشود آگاه هستند، سعی در برقرار کردن آرامش در قم دارند چنانکه روز گذشته آیتا... مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: مبادا انتخابات باعث اختلاف و تخریبها شود؛ مبادا انتخابات کمرنگ شود، مبادا افراد ناصالح را به خاطر مسائل جناحی به مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی بفرستیم. وی بیان کرد: باید روی عوامل نگهدارنده انقلاب فکر کرد، وابستگی به خارج نباید باشد، در عین اینکه میتوان با خارج تبادل داشت اما این غیر از وابستگی است، باید قوی و متحد بود و کاری کنیم که اتحاد و همبستگی روز به روز حفظ شود.
فاز دوم تخریب به نام هاشمی
فاز بعدی که بر روی میز اتاق فکر و اتاق تخریب قم بود نام هاشمی را داشت. آیتا... هاشمی روز دوشنبه در سخنرانی خود نسبت به عدم احراز صلاحیت سیدحسن خمینی اعتراض کرد و سوالاتی را در این راستا مطرح کرد. پس از این سخنرانی بود که تیرهای هجمه از قم به سمت آیتا... هاشمی نشانه رفت و برخی یادشان رفت مسجد حرمت بالاتری از یک جلسه سیاسی دارد و جای عقدهگشاییهای سیاسی نیست. حجتالاسلام مجتبی ذوالنور شامگاه دوشنبه در جمع نمازگزاران مسجد قدس شهر قم اینچنین به هاشمی هجمه برد: «اینهایی که هر روز از امام خمینی(ره) خواب جدید نقل میکنند چرا بیّنات فرمایشات حضرت امام(ره) را فراموش کردهاند که فرمودند «میزان شورای نگهبان است و اگر کسی در مقابل عمل شورای نگهبان گفت «کذا و کذا» مفسد فیالارض است و به عنوان مفسد فیالارض باید مورد تعقیب قرار گیرد. اگر نظام اسلامی رافت را کنار بگذارد باید اینها به کنار آقازادگانشان در اوین منتقل شوند؛ آنهایی که آقازادههایشان برای 5 میلیون دلار در ماجرای کرسنت 57 میلیارد دلار به مملکت ضربه زدند، چرا وقتی با آنها برخورد میشود میسوزند و چرا جنجال در کشور ایجاد میکنند و نهادهای قانونی را مورد هجمه قرار میدهند، آیا اینها به امام میخواهند خدمت کنند؟ چرا باید آرمانهای امام را زیر پا بگذاریم؟» حمید رسایی هم با استناد به فرمایشات امام خمینی نوشت: «هرکس بگوید رأی شورای نگهبان کذاست مفسد است (آقای هاشمی شما مفسد هستید) من تکرار میکنم مجلس بالاترین مقام است در این مملکت. مجلس اگر رأی داد و شورای نگهبان هم آن رأی را پذیرفت، هیچ کس حق ندارد یک کلمه راجعبه این بگوید. من نمیگویم رأی خودش را نگوید؛ بگوید؛ رأی خودش را بگوید؛ اما اگر بخواهد فساد کند، به مردم بگوید که این شورای نگهبان کذا و این مجلس کذا، این فساد است و مفسد است یک همچو آدمی، تحت تعقیب مفسد فیالارض باید قرار بگیرد. (صحیفه امام ج14ص370)» اکنون این سوال در ذهن افکار عمومی وجود دارد که مگر رسایی و ذوالنور دارای جایگاه مدعی العموم هستند که یکی هاشمی را تهدید به زندان کرده و دیگری او را مفسد میخواند؟ آیا این رویهای که در پیش گرفتهاند سبب انتخابات را تحتالشعاع قرار نمیدهد که برخلاف نظر بزرگان است؟ اگر دقت شود متوجه میشوید در فاز دوم هجمه به هاشمی ردپای جبهه پایداری و شاگردان مصباح یزدی روشنتر میشود. حجت الاسلام روانبخش گفت: «هاشمی رفسنجانی میخواهد از سید حسن خمینی برای خود کسب مشروعیت و اعتبار کند و برای همین وی را همراه خود ساخته است تا آراء مردم را نیز جذب کند.» سابقه فعالیتهای روانبخش که درتندروی تعریف میشود بر اهالی قم و سایر نقاط کشور مشخص است و پر بیراه نیست اگر او را قطعه کوچکی از پازل تخریب در قم بنامیم. یک موضوع در این میان بسیار واضح است و آن هم اینکه زنجیره تخریب در قم بسیار عجولانه انتخاب شدهاند به عبارتی افرادی برای تشکیل این زنجیره تعیین شدهاند که مخالفت آنها با هاشمی سابقه طولانی دارد و به این عنوان شناخته شدهاند. برخی دیگر از روحانیون قم که آنها هم دارای صبغه طولانی در دشمنی با هاشمی هستند این روزها اسب تخریب خود را زین کرده و بر او میتازند اما آرامش هاشمی بر شدت عصبانیت آنها میافزاید.
رمز گشایی از اتاق تخریب در قم
اکنون باید این سوال را داشت که هدف از هجمههای اخیر به هاشمی سخنرانی او در روز دوشنبه است؟ آگاهان میدانند درد اصلی این تندروها نه سخنرانی هاشمی بلکه بیم حضور او در مجلس خبرگان است و میدانند مانند همیشه در برابر بزرگی و منطق هاشمی کم خواهند آورد پس بهترین راه برای آنها تخریب آیتا... هاشمی و کاستن از آرای اوست که البته تجربه خلاف آن را ثابت کرده است.
اجرای برجام به سود همه طرفها است
دیروز وزیر خارجه آلمان به دیدار رئیسجمهور رفت. حجتالاسلام حسن روحانی در دیدار «فرانک والتر اشتاین مایر» با اشاره به اجرای رسمی برجام گفت: باید با بهرهگیری از فرصتهای پسابرجام و پساتحریم، سطح همکاری دو کشور را ارتقا داد، به ویژه اینکه آلمان در دورهای نخستین شریک تجاری ایران در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده است. رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت پایهگذاری و برنامهریزی یک همکاری و فعالیت مشترک بلندمدت میان تهران و برلین، تصریح کرد: ایران با برخی از کشورها در مسیر امضا و اجرای قرارداد همکاری راهبردی مشترک قرار داشته و با شماری دیگری از کشورها نیز درباره نقشه راه همکاریهای بلندمدت، توافق کرده است. روحانی اظهارداشت: فرصتهای همکاریهای مشترک در بخشهای مختلف از جمله صنعت، معدن، انرژی و خطوط ریلی و گردشگری فراهم است و آلمان در این حوزهها میتواند مشارکت فعالتری داشته باشد. رئیسجمهور با اشاره به نقش مثبت و سازنده آلمان در روند مذاکرات هستهای تاکید کرد: اجرای دقیق و سریع برجام به سود همه طرفها است و در همین عرصه باید تلاش کرد تا پایههای این توافق هر چه بیشتر مستحکم شود. روحانی گفت: برجام به عنوان الگویی موفق، فضای بسیار خوبی را در عرصه بینالمللی برای تعامل و گفتوگو درباره سایر موضوعات ایجاد کرده است و باید تلاش کنیم معادله برد - برد را برای حل و فصل سایر مسائل منطقه نیز بهکارگیریم. رئیسجمهور اظهارداشت: ایران و آلمان علاوه بر تلاش برای ارتقای روابط دوجانبه میتوانند در مسیر حل مشکلات منطقهای و بینالمللی به ویژه مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات در منطقه همکاری کنند. روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه «باید جلوی انتقال منابع مالی و تسلیحاتی به تروریسم سد شود»، تصریح کرد: تروریسم خطری جدی و مقابله با آن نیز ضروری است؛ به ویژه اینکه حوادث ماههای گذشته نشان داد که تروریسم خطری برای همگان و از جمله اتحادیه اروپا است. وزیر خارجه آلمان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه فصل تازهای در روابط اتحادیه اروپا و آلمان با اجرای رسمی برجام آغاز شده است، گفت: برلین مصمم به گسترش روابط با تهران در همه حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و دانشگاهی است. اشتاین مایر با اشاره به دو دیدارش از تهران طی یک دوره سه ماهه، از آن به عنوان نشانهای از علاقهمندی برلین به توسعه همهجانبه روابطش با تهران نام برد و گفت: روابط دو کشور طی این دوره زمانی با یک جهش مواجه بوده و عمده شرکتهای بزرگ آلمانی مایل به حضور در بازار ایران برای سرمایهگذاری و همکاریهای مشترک هستند. وزیر خارجه آلمان اظهارداشت: طی سال گذشته میلادی 10 هیات بزرگ سیاسی و اقتصادی آلمان از جمهوری اسلامی ایران دیدار و با شرکای خود گفتوگو و مذاکره کردهاند و هماکنون نیز 8 هیات بزرگ دیگر اقتصادی در صف سفر به تهران هستند و این سفرها راه را برای سرمایهگذاری مشترک میگشاید. وی همچنین به موضوع تروریسم و ضرورت مبارزه همگانی با آن اشاره کرد و گفت: باید برای حل مساله تروریسم، زمینههای رشد و نمو این پدیده شوم را خشک کنیم که مقابله با افراط گرایی در منطقه یکی از این زمینهها است.
با رویکرد نظامی نمیتوان مسائل منطقهای را حل کرد
اشتان مایر سپس به دیدار رئیس مجلس رفت و علی لاریجانی به او گفت: تجار ایرانی از زمانهای قدیم با کشور آلمان مناسبات اقتصادی داشته و اکنون فرصت مغتنمی است که در این زمینه به توافقات بیشتری برسیم. علی لاریجانی افزود: هیاتهای اقتصادی از کشور آلمان ماههاست که در حال رفت و آمد به ایران هستند و این مایه خرسندی برای هر دو کشور است. رئیس مجلس در ادامه با ابراز نگرانی از گسترش تنشها در منطقه تصریح کرد: برخی مسائل ناهنجار در منطقه وجود دارد که باید حل شود و متاسفانه برخی کشورها در منطقه وجود دارند که نقش درستی ایفا نمیکنند و باعث افزایش درگیریها و همچنین کمک به تروریسم میشوند. لاریجانی همچنین با انتقاد از رویکرد نظامیگری سعودیها گفت: چنین رویکردی هیچوقت به موفقیت نمیرسد همانطور که آمریکا با حملات نظامی در عراق و افغانستان به موفقیت دست پیدا نکرد. وی متذکر شد که تا وقتی رویکرد کشورهایی که در پشت میز مذاکره در وین مینشینند اصلاح نشود و هر کدام به دنبال منافع شخصی و استفاده ابزاری از تروریسم باشند، ادامه این مذاکره بیشتر به یک شوخی شباهت خواهد داشت. اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان نیز با ابراز خرسندی از اینکه توانسته است ظرف مدت 3 ماه، دو بار به ایران سفر کند، اظهار داشت: هیاتهای اقتصادی ما که به ایران سفر کردهاند توانستهاند به نتایج خوبی دست پیدا کنند و ما خیلی خوشحالیم که توافقات برجام به سرانجام رسید. وی افزود: اما اکنون مسالهای که برای ما نگرانکننده است بحران و تنشهایی است که در منطقه گسترش پیدا کرده است و نتوانستیم راهحلی برای آن پیدا کنیم. وزیر خارجه آلمان تصریح کرد: من مطمئن هستم که دو کشور ایران و آلمان علاقهمند به حل مسائل منطقهای هستند زیرا اکنون طعم شیرین مناسبات دوستانه را چشیدهایم. اشتاین مایر با اشاره به تنشها میان سعودیها و یمن، روسیه و ترکیه و همچنین افغانستان و عراق گفت: در زمان توافق هستهای با ایران همه کشورها به دنبال این بودند که این توافق به سرانجام برسد ولی متاسفانه در مذاکرات وین که درباره حل مشکل سوریه تشکیل شده است، این یکپارچگی مشاهده نمیشود. وزیر خارجه آلمان اظهار کرد: در جهان سیاست، رسیدن به توافق مثبت، راحت به دست نمیآید و برای رسیدن به آن همه کشورها باید در این جهت تلاش نمایند و من متاسفم که باید مشکلاتی را حل کنیم که دیگران به وجود آورنده آن بودهاند و من هم معتقدم که نظامیگری هیچوقت نتیجه دلخواه را به دنبال نخواهد داشت.
تروریسم بزرگترین تهدید امنیتی جهان
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان همچنین در ادامه سفرش، صبح چهارشنبه با علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتوگو کرد. علی شمخانی در این دیدار با اشاره به رویکردهای اقتصادی کشور در شرایط پس از برجام بر گسترش تعاملات و همکاریهای میان دو کشور تاکید کرد. او با ابراز نگرانی از افزایش پیچیدگیهای تصنعی در بحران سوریه بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از روند سیاسی و تداوم گفتوگوها برای دستیابی به راهحل سیاسی در سوریه تاکید کرد و افزود: اصرار برخی کشورها برای حضور گروههای تروریستی و تکفیری در روند مذاکرات شکلگیری چالشهای بنیادین در مسیر حل مسالمتآمیز بحران سوریه شده است. شمخانی ضرورت فاصله گرفتن برخی کشورهای حامی جریانهای افراطی از رویکردهای گذشته و همراهی آنان با مسیر گفتوگوهای سازنده را عاملی تاثیرگذار در تسهیل روند مذاکرات سیاسی عنوان و اظهار کرد: تحقق خواست مردم سوریه برای تعیین سرنوشت و آینده خود و همچنین ایجاد شرایط بازگشت آوارگان مهمترین اولویتی است که باید در مسیر مذاکرات سیاسی مورد توجه قرار بگیرد. وی اظهار کرد: بزرگترین آفت در مبارزه با تروریسم، برخورد گزینشی با این پدیده شوم از سوی برخی کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم است. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور اجرای برجام و رفع تحریمها را مقطعی بسیار مهم در ایجاد و تقویت اعتماد میان ایران و کشورهای غربی غیرمتخاصم عنوان کرد و افزود: با وجود حسن نیت جمهوری اسلامی برای اجرای برجام و همچنین تلاش موثر برخی کشورهای اروپایی برای سرعت دادن به اجرای این برنامه، رفتار دوگانه و سراسر ابهام ایالات متحده آمریکا همچنان محل نگرانی جدی است.
- ۹۴/۱۱/۱۵