چرا انقلاب

پشت پرده

چرا انقلاب

پشت پرده

خدا
آرامش را
در با خودش بودن
قرار داد
و بعد چمدان هایش را
جمع کرد و رفت

طبقه بندی موضوعی

ارمان

سه شنبه, ۱۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۱۲ ب.ظ

3تیتر محم روزنامه  ارمان

ادامه خبرها در ادا
شخصیتی که اشبه به امام است تایید نشد 


«برجا» اصلاحات «برجام» دولت 


یادگار امام؛ هم سیاسی هم روشنفکر 






هاشمی با انتقاد از عدم احراز صلاحیت سید حسن: 
 
شخصیتی که اشبه به امام است تایید نشد 
 
عکس: محمد کاظم‌پور 
 

آرمان- علیرضا سالار: امام خمینی (ره) در سال 58 در پیامی ماندگار بعد از ترور ناکام آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی نوشتند: "مرحوم مدرس که به امر رضاخان ترور شد از بیمارستان پیام داد: به رضاخان بگویید من زنده‌هستم." مدرس حالا هم زنده است. مردان تاریخ تا آخر زنده هستند. بدخواهان باید بدانند هاشمی زنده است، چون نهضت زنده است.» درهمان نامه که پس از تلاش گروه فرقان برای ترور هاشمی نگاشته شد، این جمله را هم ذکر کردند: «من به آقای هاشمی فرزند برومند اسلام، تبریک می‌گویم که در راه هدف تا نزدیک شهادت به پیش رفت و سلامت و ادامه خدمت ایشان را از خدای تعالی خواستارم.» از سویی هاشمی معتمدترین فرد در نزد امام بود که برای درک بهتر این موضوع باید به بخشی از خاطره آیت‌ا... هاشمی در روز دهم خرداد 1368 مراجعه کرد که نوشته است: «سری به بیت امام زدم، دکترها و اطرافیان راضی بودند و احمدآقا نگران بود و برای تعجیل در اتمام کار بازنگری قانون اساسی تاکید داشت. کنار تخت امام ایستادم و دستم را روی دستشان گذاشتم. انگشت شست من را گرفتند و با کلمات مقطع فرمودند: در بازنگری قانون اساسی تسریع شود و سپس چشمانشان را باز کردند و شمرده با صدای ضعیف اضافه کردند اگر متحد باشید انقلاب پیشرفت می‌کند، مکثی کردند و ادامه دادند: به ویژه شما و آقای خامنه‌ای نگذارید خناسان بین شما و ایشان فتنه کنند.» بنابراین پر واضح است که نزدیکی امام‌خمینی و هاشمی متقابل بوده است پس پر بیراه نیست آیت‌ا... هاشمی در سالگرد بازگشت امام خمینی به وطن فراموش نکند که نواده او یعنی آیت‌ا... سیدحسن خمینی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان نتوانسته برگه احرازصلاحیت را دریافت کند و باید به این امر گله کند. رابطه هاشمی و سیدحسن خمینی در طی سال‌های اخیر نه در قامت نواده امام و یار امام بلکه در قامت دو دلسوز کشور بیش از گذشته شده و آنها در مواقع حساس و مهم مانند انتخابات ریاست‌جمهوری 92 با یکدیگر همفکری کرده‌اند.

دلجویی سید حسن از هاشمی درخرداد 92

 اول خرداد سال 92 در خاطر همگان هست که وقتی صلاحیت هاشمی برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری احراز نشد آیت‌ا... سیدحسن خمینی برای او نامه نوشت و در آن آورد: «خبر غیر قابل باور عدم‌احراز صلاحیت جنابعالی در نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری دل همه علاقه‌مندان به شما و بخشی عظیم از دلبستگان به امام عظیم الشأن و دوستداران رهبری معظم انقلاب را به درد آورد. بی‌شک سابقه شما از عوامل ارادت پیروان امام به جنابعالی است ولی برای من که توفیق آشنایی نزدیکتری را از روزهای دهه60 تا سال‌های حاضر داشته‌ام، این ارادت تنها به سبب نقش‌های بزرگ گذشته شما و علاقه زائدالوصف امام به جنابعالی و فداکاری‌های به‌یاد ماندنی شما در سال‌های مبارزه و انقلاب، جهاد و سازندگی، نیست، بلکه علاوه بر همه آنچه گفته شد و همگان می‌دانند، جنابعالی را از توانمندی‌هایی برخوردار یافتم که در کمتر کسی مشابه آن را می‌توان یافت. از این پس نام هاشمی‌رفسنجانی تنها با مبارزه و انقلاب، دفاع مقدس و سازندگی گره نخورده است، بلکه علاوه بر آن، نام شما توأم با امید به فردا، در حافظه مردم ایران نقشی برجسته خواهد یافت و همین است که نام شما را جاودانه می‌سازد. امید سرمایه اصلی یک ملت است.» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز در مراسم گرامیداشت سالروز ورود امام به کشور با بیان اینکه هرچه داریم از امام است، گفت: همه ما به امام و بیت امام بدهکار هستیم، اما بدهکارها هدیه خوبی به بیت امام ندادند. صلاحیت فردی که اشبهٌ‌به جدش امام است را تایید نمی‌کنند و قبول ندارند. صلاحیت شما را چه کسی تایید کرده است؟ چه کسی به شما اجازه داد قضاوت کنید و تربیون‌های مختلف مانند صداوسیما و نماز جمعه را در اختیار شما قرار داد؟ اگر امام و اراده نهضت که به امام اعتماد کردند نبود، شما هم به اینجا نمی‌رسیدید!» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در زمانی که همه باید به خاطر این روزها تبریک بگوییم و هدیه بدهیم تبریک و هدیه بدی به بیت امام دادند.

آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با اشاره به نحوه بررسی صلاحیت‌ها خاطرنشان کرد: البته اعتقاد ندارم شرایط به گونه‌ای باشد که 12هزار نفر بخواهند برای انتخابات مجلس ثبت‌نام کنند، ولی باید قانون و سازوکار درستی طراحی شود تا افراد بتوانند به شکل صحیحی در انتخابات حاضر شوند؛ در زمان کوتاه نمی‌شود صلاحیت همه را بررسی کرد و بررسی صلاحیت‌ها باید به شکل قانونی و نه از طریق سیاسی صورت بگیرد. وی با بیان اینکه باید بگذاریم مردم انتخاب کنند، اظهار داشت: افکار عمومی نسبت به ما مسئولان کمتر اشتباه می‌کنند و اگر هم اشتباهی بکند سریعا اصلاح خواهد کرد ولی اگر ما بخواهیم شرایطی را تحمیل کنیم وضعیت به گونه‌ای دیگر پیش خواهد رفت. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقطه تعادل به وجود آمده در دوران پسابرجام خاطرنشان کرد: امیدوار هستم این نقطه تعادلی که توسط تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و هدایت‌ها و شجاعت آقای روحانی و همچنین حمایت‌های مقام معظم رهبری به دست آمده است، به سرانجام درستی برسد. در ابتدای این نشست آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی لطف خدا در نزدیک کردن دل‌های مردم به یکدیگر بود، عنوان کرد: به جز اقلیتی که منافعشان در وجود رژیم سابق بود، اکثریت مردم خواهان انقلاب بودند و لطف خدا دل‌های مردم را به یکدیگر نزدیک کرد. مردم با وحدت به خیابان‌ها آمدند و این مساله در سراسر کشور بود و حتی در روستاها هم شاهد راهپیمایی‌هایی توسط مردم بودیم. آنها از مساجد حرکت می‌کردند و شعار سر می‌دادند و در بسیاری از اوقات برخوردهایی صورت می‌گرفت و مردم قربانی می‌دادند.

مشکلات پس از انقلاب به خاطر تفرقه بود

آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه مردم پس از انقلاب دچار مشکلاتی شدند که به خاطر تفرقه بود، گفت: با وجود آنکه در زندان‌ها و پیش از انقلاب در یک نقطه در دل‌هایمان وحدت داشتیم، اما پس از انقلاب دچار تفرقه شدیم و آن مصائب و ترورها و گروهک‌ها بر سر انقلاب آمد و سپس هم که جنگ شد ما نباید این مساله را فراموش کنیم و اگر زمانی تفرقه‌ها عمیق شود نباید انتظار دوام انقلاب و حتی ایران را داشته باشیم. وی با بیان اینکه متاسفانه در ده سال گذشته دچار تفرقه‌ای شدیم که موجب تفاوت‌های بسیاری شده است، اظهار داشت: افرادی و حتی برخی از روحانیونی که دستی در انقلاب نداشتند در به وجود آمدن این تفرقه‌ها نقش داشتند و کار به اختلاف واقعی کشیده شده است. دوران سختی بود و ما شاهد تحریم‌های شدیدی بودیم و در شرایطی که نفت در اوج قیمت خود بود. ما نمی‌دانیم پول آن نفت صرف چه اموری شده است؟ وضعیت‌مان را هم در صحنه بین‌المللی دیدیم. وی با اشاره به روی کارآمدن دولت تدبیر و امید تصریح کرد: دوباره زمینه وحدت فراهم شده و اکثریت جامعه راه درست را پیدا کرده‌اند و فهمیدند راه گذشته غلط بوده است و به همان راه درست سابق بازگشتیم. اما در این دوران هم همان اقلیتی که در ابتدای انقلاب بودند باز سنگ‌اندازی می‌کنند؛ هرچند که نهادهای پرقدرت دست به حمایت از آنها می‌زنند؛ ولی اکثریت مردم از آنها حمایت نمی‌کنند. آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه ما پس از جنگ تحمیلی به نقطه تعادلی منطقه تبدیل شده بودیم یادآور شد: ما باید با استفاده از تجارب قبلی قدر نعمت کنونی را بدانیم. مردم نسبت به قبل آگاه‌تر شده‌اند و همدلی نسبی میان مردم می‌تواند ضامن حفظ این نقطه تعادلی کنونی باشد. وی با اشاره به دستیابی به توافق هسته‌ای خاطرنشان کرد: ناظران جهانی تصور نمی‌کردند ایران در برابر 6 کشور که 90 درصد قدرت جهانی را پشت سر خود دارند، بتوانند به موفقیت دست یابند. در برابر آنها یک تیم مذاکره‌کننده قرار داشت که حرف حق می‌زد و حربه‌ای هم پشت سر خود نداشت. این کشورها در برابر این افراد تسلیم شدند. آنها می‌گفتند ما می‌خواهیم از حقمان استفاده کنیم و به آنها گفتند ما در دوران جنگ طعم استفاده از سلاح شیمیایی علیه خود را چشیده‌ایم، ولی مقابله به مثل نکرده‌ایم؛ ما می‌توانستیم بمب اتم بسازیم ولی نساختیم. در این شرایط و با وجود آنکه تیم‌های مذاکره‌کننده آن‌ها افرادی بسیار قوی و توانمند بودند، آنها در برابر سخنان ما قانع شدند و دیدند ایران راست می‌گوید و سندی برای اثبات آن اتهام‌ها علیه ما نداشتند. هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه همه تحلیلگران جهانی اعتراف کرده‌اند که مذاکرات هسته‌ای یک پیروزی برای جمهوری‌اسلامی ایران بود، ابراز داشت: البته آنها هم ضرر نکردند و چیزی را برای از دست دادن نداشتند، بلکه توانستند شرایطی فراهم کنند تا با دولت قابل اعتمادی درباره مسائل منطقه‌ای همکاری داشته باشند. ما اگر در مذاکرات سوریه نباشیم قطعا این مساله به جایی نمی‌رسد. ما اگر در مذاکرات افغانستان نباشیم کار در شرایط کنونی باقی می‌ماند. این ایران است که می‌تواند کارساز باشد.

اقلیت ابتدای انقلاب در حال سمپاشی است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری تخریب‌های صورت گرفته توسط بعضی از جریان‌های سیاسی در روزهای گذشته علیه دولت بیان کرد: اکنون هم آن اقلیت ابتدای انقلاب فعالیت بسیاری می‌کنند. آقای روحانی به اروپا رفته‌اند و سفرشان آن همه دستاورد داشته ولی این گروه در حال سمپاشی است و می‌گویند برجام برای تاریخ نتیجه داشت، در حالی که نمی‌دانند قرارداد چیست. آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی اضافه کرد: صنعت هوایی ما سال‌ها بود که ما را سرافکنده کرده بود؛ فرسودگی ناوگان هوایی ما موجب آن همه سقوط و تاخیر برای مردم ما شده بود؛ هواپیماهای ما را به بسیاری از جاها راه نمی‌دادند، ولی ما در قراردادی درست توانستیم یک ظرفیت جدیدی برای کشور ایجاد کنیم. وی تاکیدکرد: اکنون جای تعجب دارد که شرق و غرب برای حضور در ایران مسابقه گذاشته است. روسیه، چین و هند تا اروپا و آمریکا تمایل دارند با ایران کار کنند و این چیز کمی نیست. اکنون شرایط مناسبی ایجاد شده است که این کار توسط مردم صورت گرفت، زیرا مردم آگاه به پای صندوق‌های رای آمدند و دولتی که می‌توانست جنگ را به کشور بکشاند تغییر داده و دولت عاقل و معتدلی را بر سرکار آوردند. یادمان باشد که امکان داشت دولت تندتری بر سرکار بیاد.



«برجا» اصلاحات «برجام» دولت 
 

 

آرمان: روز گذشته اصلاح‌طلبان برنامه جامع انتخاباتی خود برای مجلس دهم را با نام «برجا» (برنامه جامع انتخاباتی اصلاح‌طلبان) که در جلسه هفته گذشته در پنج محور سیاست، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیط‌زیست مصوب شده بود، به حوزه‌های انتخابیه و برای بهره‌گیری نامزدهای انتخاباتی اصلاح‌طلب ارسال کردند. برنامه‌ای که شکل کوتاه شده‌اش، «برجا» نزدیکی لفظی بسیاری به «برجام» دارد. ظاهرا اصلاح‌طلبان با نامگذاری مبتکرانه و جالب توجه‌شان خواسته‌اند نشان دهند که در صورت ورود به مجلس ادامه‌دهنده و یاری‌کننده برنامه‌های دولت در مسیر گره‌گشایی اقتصادی و سیاسی عصر پسابرجامی خواهند بود. اصلاح‌طلبان قصد دارند این پیام را به جامعه مخابره کنند که اگر در انتخابات پیروز شوند، تمام اهتمام خود را مصروف همگرایی و هم‌افزایی با دولتی خواهند کرد که خود با سیاست‌ورزی مدبرانه و هوشمندانه‌شان سبب‌ساز پیروزی‌اش در سال92 شدند. اینطور که به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان که این روزها منتظر تجدید نظر در بررسی صلاحیت کاندیداهای پرشمار ردصلاحیت شده خود هستند، وضعیت معلق و نامشخص نیروهای خود را بهانه‌ای برای یأس و خمودگی قرار نداده‌اند و می‌خواهند با برنامه‌ای مدون پای به رقابت انتخاباتی بگذارند. آنها با «برجا» دلنگرانی بدنه خود را از بی‌برنامگی در صورت ورود به مجلس، مرتفع خواهند کرد و اقبال بیشتری را از سوی جامعه نسبت به خود دریافت خواهند کرد.

ارسال «فام» و «برجا» به اصلاح‌طلبان

در آخرین جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان گزارش پیگیری مساله رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی و وضعیت استان‌ها به تفکیک حوزه‌های انتخابیه مورد بررسی قرار گرفت. پیرو تصویب شاخص‌های ارزیابی کاندیداها و منشور انتخاباتی اصلاح‌طلبان در ماه گذشته، فرم ارزیابی «فام» -فرم ارزیابی مجلس- به شورای اصلاح‌طلبان استان‌ها ابلاغ شد. همچنین برنامه جامع انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای مجلس دهم با نام «برجا» -برنامه جامع انتخاباتی اصلاح‌طلبان- که در جلسه هفته گذشته در پنج محور سیاست، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیط زیست مصوب شده بود، به حوزه‌های انتخابیه و برای بهره‌گیری نامزدهای انتخاباتی اصلاح‌طلب ارسال شد. این برنامه برپایه اسناد بالادستی به ویژه سند چشم‌انداز بیست‌ساله کشور و نیز نیازها و اولویت‌های فضای پسابرجام تدوین شده‌ است. الهام فخاری مسئول روابط عمومی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز درباره جلسه اخیر اصلاح‌طلبان گفت: در این جلسه بیانیه شماره ۵ شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان، به مناسبت ایام‌ا... دهه فجر انقلاب اسلامی مصوب شد. اما پرسش این است که «فام» چیست؟ فام یا فرم ارزیابی مجلس اصلاح‌طلبان اقدامی در جهت ارزیابی تخصصی داوطلبان پیشنهادی این جریان است. هدف از این اقدام، ارتقای سطح کیفی داوطلبان و تشکیل مجلسی توانمند، کارآمد و تخصصی است. تبعیت و وفاداری به منشور و راهبردهای شورای عالی اصلاحات و استمرار در حرکت اصلاح‌طلبانه خصوصا در شرایط سخت، حساس و سرنوشت‌ساز یکی از محورهای اصلی ارزیابی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی است. در فرم ارزیابی داوطلبان، مولفه‌هایی همچون تحصیلات، سوابق آموزشی، سوابق پژوهشی و علمی، سوابق اجرایی، حضور در احزاب، اتحادیه‌ها و NGO‌ها، حضور رسانه‌ای، آشنایی با زبان‌های خارجی، قابلیت رای‌آوری، حُسن شهرت، روابط عمومی و ارتباطات، جوانگرایی، جنسیت، سابقه حضور در جبهه و ایثارگری، سخنوری، فن بیان و آراستگی در پیشینه اصلاح‌طلبی مورد نظر قرار گرفته است. از سوی دیگر جوانگرایی همطراز با سابقه اجرایی در پست معاون رئیس‌جمهور ارزش دارد و این نشانه اعتقاد اصلاح‌طلبان به جوانگرایی و همینطور حضور زنان در عرصه اجتماعی است. از سوی دیگر اصلاح‌طلبان همان‌گونه که وعده داده بودند می‌خواهند با برنامه در عرصه انتخابات این دوره حاضر شوند. از همین روست که «برجا» را تدوین کرده‌اند. این برنامه که شب گذشته به تصویب رسید، دغدغه‌های جدی ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان را در سه محور اصلی خلاصه کرده است؛ حفظ و افزایش امید در جامعه، تامین و حفظ آرامش جامعه و رونق اقتصادی. برنامه جامع انتخاباتی اصلاح‌طلبان‌ (برجا) در پنج حوزه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و محیط‌زیست تهیه شده است؛ در حوزه سیاست داخلی، محورهایی همچون وضع قوانین مناسب برای تسهیل فعالیت احزاب و فراهم‌آوری محیطی مناسب و امن برای فعالیت‌های حزبی و تشکیلاتی، تسهیل در گردش نخبگان با توسعه رقابت‌های مسالمت‌آمیز، اصلاح سازوکارهای قانونی برای برگزاری انتخاباتی سالم‌تر و شفاف‌تر، نظارت مستمر و مناسب بر عملکرد دولت برای شکل‌گیری دولت پاسخگو به عنوان بارزترین مشخصه جامعه مدنی، تصویب قوانین در راستای بسط آزادی‌های مدنی و تامین حقوق شهروندی و اجرایی کردن اصول مغفول واقع شده قانون اساسی برای تسلط هر چه بیشتر مردم در تعیین سرنوشت خود، مدنظر قرار گرفته شده است. در حوزه سیاست خارجی نیز وضع قوانین با رویکردهای تعاملی برای تسهیل دیپلماسی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و علمی و تلاش برای ایفای نقش بیشتر مجلس در بهبود کیفیت روابط خارجی مبتنی بر دیپلماسی پارلمانی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این حوزه است. در حوزه اقتصادی ۲۶محور اصلی مورد نظر برنامه‌نویسان قرار گرفته است که یکی از مهم‌ترین آنها تلاش در راستای اصلاح ساختار اقتصادی کشور بر مبنای تخصص و مزیت‌های ملی با تاکید بر قابلیت رقابت در همه حوزه‌ها برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ است. در حوزه فرهنگی و در سطح ملی آن؛ حمایت از تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی و تخصصی در حوزه نشر و رسانه و قانون‌مند و منطقی کردن نظارت بر سایت‌ها و شبکه‌های داخلی، تمهید مقررات ناظر بر رقابت‌پذیری و انحصارزدایی از فعالیت در حوزه‌های سینما، تئاتر، موسیقی و رادیو و تلویزیون برای مشارکت بخش خصوصی و اصلاح نظام حقوقی ناظر بر فعالیت در حوزه سینما، تئاتر و موسیقی، اتخاذ تمهیدات قانونی حمایت از یگان حفاظت از میراث فرهنگی، فراهم آوردن بسترهای قانونی برای بیمه کردن آثار هنری، نظارت بر کار دولت درباره اجرای سند تحول آموزش و پرورش کشور و تدوین شاخص‌های ارزیابی فرهنگ عمومی جامعه ازجمله محورهای مهم این بخش است. در سطح فراملی در حوزه فرهنگی نیز تسهیل و ارتباط با ایرانیان خارج از کشور و نخبگان فرهنگی خارجی یکی از محوری‌ترین بخش‌های این حوزه است. درباره برنامه‌های اجتماعی که در ۲۳ محور تهیه شده است؛ وضع قوانینی که امنیت انسانی را از همه جهات تضمین کند و نیز اصلاح و بازنگری قوانین و مقررات بیمه‌های اجتماعی در صدر برنامه‌های این بخش قرار دارد. برنامه‌های محیط‌زیستی اصلاح‌طلبان ازجمله بخش‌های مهم این برنامه است که در ۲۸ محور تنظیم شده است؛ بازنگری، اصلاح و تقویت ساختار نهادهای مسئول در راستای اجرای حکمرانی مطلوب محیط زیست در کشور در صدر این بخش از برنامه‌های اصلاح‌طلبان قرار دارد.




یادگار امام؛ هم سیاسی هم روشنفکر 
 
صادق زیبا کلام* 
 

آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی دیروز مطالبی درباره وضعیت برخی رد یا عدم‌احراز صلاحیت‌ها اعلام کردند. درباره اینکه هاشمی یک‌تنه بار اصلاحات را به دوش کشیده است، باید اذعان داشت فداکاری او در شرایطی است که طی دو هفته گذشته هیچ یک از سران اصلاحات واکنشی نشان نداده‌اند و در نهایت سخن آنها این بود که «در حال رایزنی با شورای نگهبان هستیم» و در کمال آرامش، هیچ یک از آنها درباره رد صلاحیت‌ها موضع روشن وهماهنگی نگرفتند و راهکاری هم ارائه نکردند. پرواضح است که در چنین شرایطی موضع‌گیری روز گذشته آیت‌ا... هاشمی با آتش توپخانه اصولگرایان مواجه خواهد شد. واقعیت این است که هر کجا به آینده و آرمان‌های انقلاب خدشه‌ای وارد شده است، آیت‌ا... هاشمی است که در برابر این موضوع، یک‌تنه ایستادگی کرده و خواهد کرد. بنابراین دیگر چهره‌های اصلاح‌طلب نیز باید رایزنی و گفت‌وگوهای خود را افزایش دهند. حتی اگر یک نفر هم تاییدصلاحت نشود باید برای احقاق حقوق آن شخص رایزنی کرد. در صورتی که غیر از آیت‌ا... هاشمی، لیدرهای سیاسی دیگر از طیف اصلاحات سکوت کرده‌اند باید دانست اعتراض یک‌حق است که نباید تعبیر به عدم شرکت در انتخابات شود. اصلاح‌طلبان با تمام وجود در انتخابات شرکت می‌کنند ولی در عین حال، به روند برخی ردصلاحیت‌ها هم اعتراض دارند و باید به حقوق آن‌ها بر اساس قانون اساسی رسیدگی شود. البته باید به این موضوع مطمئن شد و سپس قضاوت کرد و اگر صحت داشته باشد باید در مورد آن تجدید نظر صورت گیرد. همچنین سخنان آیت‌ا... هاشمی در مورد سیدحسن آقای خمینی هم ارزشمند است. نویسنده این قلم پیش از این نیز در مورد آیت‌ا... سیدحسن خمینی اظهاراتی داشته‌ام که از آن سوء برداشت‌هایی شده بود. منظور این بود که یادگار امام مانند حضرت امام موضع گیری‌های انقلابی ندارند البته نه بدین معنا که سیاسی نیستند. سید حسن آقای خمینی به طور یقین یک شخصیت سیاسی و محبوب میان روحانیون و مردم هستند که این محبوبیت تنها مربوط به افراد فرهیخته و شناخته شده سیاسی است. مواضع سیدحسن خمینی، روشنفکرانه است. همین مقدار که ایشان مصلحت‌اندیشی نکردند و در کنار آیت‌ا... هاشمی قرار گرفتند نشان از سیاسی بودن اوست. ایشان می‌توانستند عافیت‌اندیش باشند و در کنار آیت‌ا... هاشمی قرار نگیرند. ایشان می‌داند ایستادگی‌های آیت‌ا... هاشمی بسیار ارزشمند است و نمی‌توان با مصلحت‌اندیشی‌های نادرست مرزی بین او و آقای هاشمی ایجاد کرد.


  • farzad alali

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی