چرا انقلاب

پشت پرده

چرا انقلاب

پشت پرده

خدا
آرامش را
در با خودش بودن
قرار داد
و بعد چمدان هایش را
جمع کرد و رفت

طبقه بندی موضوعی

۱۳۹۴ دوشنبه ۲۸ دی ارمان

دوشنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۴، ۰۸:۰۵ ب.ظ


سه تیتر محم روزنامه ارمان

ادامه خبرها در ادامه مطلب



شورای نگهبان نگذارد دلواپسی ایجاد شود 

شوک ردصلاحیت‌ 



روز اجرا؛ نوبت به ما رسید 











شورای نگهبان نگذارد دلواپسی ایجاد شود 

 










عکس:حجت‌سپهوند 
 

آرمان: رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز روزی تاریخی و استثنایی در تاریخ سیاسی و اقتصادی ملت ایران است گفت: امروز روز پیروزی ملت ایران در زمینه سیاسی است و ملت ایران ثابت کرد که تعامل سازنده درست است و ما می‌توانیم با دنیا تعامل کنیم به نفع ملتمان و نه به ضرر دیگران. دیروز نشست خبری رئیس جمهور در سالن اجلاس برگزار شد، نشستی که تفاوت آن با نشست‌های قبلی مصادف شدن آن با توافق هسته‌ای و اجرای برجام بود. دیروز درکنار حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی علاوه بر وزرا و معاونین دولت یازدهم و اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای -محمد جواد ظریف، عباس عراقچی، مجید تخت روانچی-، محمد نهاوندیان، حسین فریدون، مرتضی بانک، محمد باقر نوبخت و صالحی امیری حضور داشتند. روحانی درابتدا با بیان این که بعد از 12سال ایستادگی و مقاومت و صبر و استقامت و فداکاری و دادن شهیدان بزرگ در ایران به نقطه عطفی دست یافته‌ایم اظهار کرد: ‌در این راه شاهد تلاش بی‌وقفه‌ دانشمندان هسته‌ای، دیپلمات‌ها، سیاستمداران و حقوقدانان و مسئولین اقتصادی کشور بوده‌ایم. وی تصریح کرد: ‌به جای اینکه برنامه هسته‌ای بهانه‌ای برای بدخواهان برای تحریم و فشار و فاصله باشد از امروز برنامه هسته‌ای به عنوان برنامه‌ای برای روابط علمی، فناوری ، تجاری و اقتصادی مطرح خواهد بود. روحانی خاطرنشان کرد‌: به جای آنکه امروز از لحاظ حقوقی جمهوری اسلامی ایران تحت فشار 6 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و 12 قطعنامه شورای حکام آژانس باشد در برابر قطعنامه‌ای است که این قطعنامه برجام را به عنوان مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در برابر جهانیان قرار داده است. رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه از امروز دیگر برنامه‌ هسته‌ای ایران با بهانه‌های واهی تهدید صلح و امنیت برای جهان و منطقه نیست تصریح کرد:‌ امروز برنامه هسته‌ای وسیله‌ای برای فناوری نوین در مسیر توسعه کشور و ثبات و امنیت منطقه خواهد بود. وی با اشاره به اینکه از امروز تجار و کارآفرینان ما می‌توانند از مسیر قانونی و معمول نقل و انتقالات بانکی، فعالیت‌های تجاری و صادرات خود را با تسهیلات بیشتر آغاز کنند افزود: از امروز بانک‌های کشور از بانک‌های جهان برای مسائل مالی و پولی خدمات لازم را اخذ خواهند کرد و خدمات ضروری را به مردم کشورمان خواهند داد. روحانی با بیان این که از امروز محدودیت صادرات نفت در کشور برداشته می‌شود خاطرنشان کرد: هر اندازه که برنامه کشور باشد درچارچوب مصالح ملی وبرنامه‌های مصوب کشور نفت و میعانات و فرآوردهای نفتی صادر خواهد شد. وی با بیان اینکه از امروز خرید هواپیماهای مدرن در دسترس شرکت‌هایی است که می‌خواهند خدمات لازم را به مردم ارائه دهند، تاکید کرد: از امروز ایمنی هوایی ما برای مسافران عزیز بیشتر خواهد شد. رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: از امروز پولهایی که از آن ملت ایران و در بانک‌های خارجی بود و قفل نابجایی به نام تحریم بر آنها زده شده بود در اختیار ملت ایران برای فعالیت‌های اقتصادی قرار می‌گیرد.

روشن شد سیاست برد- برد درست است

وی ادامه داد:‌ از امروز روشن شد که سیاست برد- برد درست و صحیح است. برای آن‌ها که فکر می‌کردند یا باید کلاه سر دیگران گذاشت یا کلاه از سرمان برخواهند داشت روشن شد که می‌توان به توافقی رسید که به نفع کشور و دیگر کشورهای منطقه و جهان باشد. روحانی با اشاره به ایستادگی ملت ایران یادآور شد: این موفقیت ملت ما در سایه ایستادگی، مقاومت، اتحاد، وحدت، پیوند قوا و حمایت همه ارکان کشور حاصل شد. اگر وحدت و انسجام ملی نبود و مردم در برابر فشار نا به حق و ظالمانه دیگران عقب نشینی کرده بودند امروز شیرینی این پیروزی بزرگ را در ذائقه خود حس نمی‌کردند. وی همچنین تاکید کرد:‌اگر هدایت‌ها و حمایت‌های مقام معظم رهبری نبود و چتر ولایت فقیه بر سر این ملت نبود و اگر چارچوب‌هایی که ایشان برای این مذاکرات تعیین کردند و تذکرات به‌موقعی که هر زمان لازم بود بدهند می‌دادند و حمایت کامل ایشان از مذاکره و مذاکره کنندگان نبود، امروز در این نقطه موفقیت نبودیم. رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه این موفقیت در سایه افراد با تجربه و دیپلمات‌های توانمند به دست آمده است گفت: اگر علم و هنر دیپلماسی نبود ما این موفقیت را به دست نمی آوردیم. ما بهترین افراد سرآمد دیپلمات خود را به این عرصه فرستادیم و دیدیم که موفقیت را برای مردم ما به ارمغان آوردند. وی خاطرنشان کرد: آنگاه که توافق ژنو صورت گرفت و پس از آن در ماه‌های بعد استمرار یافت و در لوزان برای چارچوب‌های توافق نهایی موفقیت به دست آمد و آنگاه که در 23 تیر توانستند توافق جامع هسته‌ای را با طرف مذاکره کننده خود به دست آوردند و زمانی که قطعنامه سازمان ملل همه قطعنامه‌های شش گانه قبلی را لغو کرد و آنگاه که مراحل مختلف این راه پیموده شد و بالاخره در روز 26دی این موفقیت به دست آمد. رئیس جمهور همچنین بیان کرد: درست در همان روزی که در سال 57 تحمیل از سر مردم برداشته شد و حاکم تحمیلی از این کشور زدوده شد، تحریم‌ هم برداشته شد. ما امروز در فضایی هستیم که می‌توانیم با دنیا تعامل سیاسی، اقتصادی و حقوقی به نفع منافع خود داشته باشیم. در همین تجربه چند ساعته امروز هزار ال‌سی در بانک‌های مختلف باز شد و این نشان داد آن‌ها که می‌گفتند باور نکنید اشتباه می‌کردند. ما به قدرت ملی خود و به موفقیت ملت‌مان باور داریم.

برجام موانع را از پیش پای ما برداشته است

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در نشست خبری دیروز گفت: امروز نه تنها تحریم بانک‌ها در سایه مسائل هسته‌ای برداشته شد بلکه روابطشان با دنیا باز شد و حتی بانک سپه هم از تحریم خارج شد. وی ادامه داد: امروز روزی است که ملت ما در سایه ایستادگی و مجاهدت خود دستاوردهای این مجاهدت را می‌بیند و لمس می‌کند. امروز آغاز و فصل جدید در روابط ما با منطقه و جهان است. رئیس‌جمهور کشورمان یادآور شد: من امروز (دیروز) صبح در مجلس و در جمع نمایندگان گفتم ما در شرایطی هستیم که به خاطر رکود و مشکلات اقتصادی نیازمند سرمایه می‌باشیم که چرخ اقتصاد کشور بر سرعت مطلوب 8درصد رشد اقتصادی با ورود سرمایه به حرکت درآید. وی افزود: خوشحالم که در همین روز دولت برنامه توسعه و بودجه سال 95 کل کشور را به مجلس تقدیم کرد. ان‌شاءا... قدم به قدم در راه پیشرفت در راه توسعه حرکت می‌کنیم و آثار این تلاش را در زندگی اقتصادی و سیاسی خود لمس خواهیم کرد. روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار پرس‌تی‌وی در مورد میزان سرمایه گذاری‌های خارجی برای بازسازی زیربنای کشور توضیح داد: ما نیازمند سرمایه و تکنولوژی هستیم و در این راه شرایط کشورمان برای استقبال از کارآفرینان آماده است و ما برای رشد اقتصادی به فعال شدن بخش خصوصی نیازمندیم. رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه کشور ما جاذبه‌های لازم برای سرمایه خارجی را دارد گفت: اقتصاد ما دارای آرامش و ثبات است و در طول دو و نیم سال گذشته از عمر دولت شاهد ثبات و آرامش بوده‌ایم و دولت نشان داده که می‌تواند به وعده‌هایی که داده است عمل کند. وی با اشاره به اینکه کاهش تورم مستمر را به مردم قول داده بودیم و این مساله را شاهد بودیم، افزود: رشد اقتصادی را مشاهده کردیم و پارسال 3درصد رشد اقتصادی مثبت داشتیم. امسال هم خواهیم داشت و سال آینده نیز حداقل 5درصد رشد اقتصادی را تجربه خواهیم کرد.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه 150 شرکت خارجی در طی ماه‌های اخیر از 50 کشور به ایران سفر کرده‌اند و مذاکرات متعددی داشته ایم گفت: این موضوع نشان از آن دارد که سرمایه خارجی قابل جذب است اما اینکه چقدر سرمایه جذب می‌کنیم دولت و بخش خصوصی و بخش سیاسی باید دست به دست هم دهند تا جاذبه‌ها برای جذب سرمایه را بیشتر کنیم. رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگار پرس تی وی در مورد برنامه دولت ایران پس از تغییر دولت در آمریکا و احتمال روی کار آمدن تندروها در این کشور گفت: اینکه در اجرای برجام با مشکلاتی مواجه هستیم و باید به فکر باشیم و مراقبت و رصد کنیم امری طبیعی است. روحانی با بیان اینکه در آمریکا هر گروهی بعدا دولت را در اختیار داشته باشد تعهدی که امروز دولت فعلی در برجام به ما داده است تعهد دولت آمریکاست و نه این دولت و آن دولت افزود: این تعهد استمرار پیدا می‌کند و فرقی ندارد هر دولتی روی کار آید به این چارچوب متعهد است و قطعنامه 2231 برای همین است. رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها و تندروهای آمریکا تلاش می‌کنند علیه حرکتی که در برجام شکل گرفته است اقدامی انجام دهند خاطرنشان کرد: همه باید بدانیم دنیا به این نتیجه رسیده که راه تحریم راه صحیحی نیست و راه باخت - باخت است و به ضرر همه است. روحانی با بیان اینکه همه فهمیده‌اند ایران و ملت ایران قابل اعتماد است گفت: در برنامه‌های اخیر پی ام دی ثابت شد ایران دولتی اخلاقی است و راست گفته و منحرف نشده است. پس اعتمادی که دنیا به ملت ما دارد به مراتب از اعتمادی که در سال‌های گذشته بوده بیشتر است به این دلیل که چهره واقعی ما در این سال‌ها روز به روز برای جهانیان آشکار شده است.

دولت رفتار غیردیپلماتیک را نخواهد پذیرفت

رئیس جمهور در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در شرایط جدید و با توجه به مشکلاتی که در روابط ایران و عربستان به وجود آمده چطور می‌توان از برجام برای حل مسائل منطقه کمک گرفت اظهار کرد: برجام می‌تواند به عنوان یک راه حل برای حل و فصل مسایل منطقه‌ای هم مورد استفاده قرار بگیرد. برجام یعنی دو طرفی که اختلافی با هم دارند از طریق منطق و مذاکره می‌توانند به حل و فصل و مرحله اعتمادسازی برسند. وی یادآور شد: منطقه مشکلات فراوانی دارد و متاسفانه بعضی از کشورهای منطقه با معضل تروریسم مواجه هستند و اختلافاتی بین کشورهای منطقه وجود دارد که در منطقه ما باید برداشته شود. از امروز با اجرای برجام شرایط برای روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای منطقه بهتر از گذشته خواهد بود و در سایر این روابط هم می‌توانیم مسائلی را که در منطقه داریم حل و فصل کنیم. روحانی تاکید کرد: ما می‌خواهیم با همه کشورهای همسایه خود روابط صمیمانه داشته باشیم اما مشکلات عربستان از خود آن‌ها نشات گرفته است. عکس العمل عربستان در مساله منا در چارچوب‌های مسایل اخلاقی و حتی عرف دیپلماسی نمی‌گنجید. عربستان از ملت‌هایی که مردم‌شان در منا کشته شدند عذرخواهی نکرد. وی ادامه داد:‌ از طرفی رفتار عربستان با مردم منطقه هم خوب نیست. عربستان مردم یمن را ماه‌هاست تحت بمباران‌های شدید قرار داده که از دید هر منصفی این کار محکوم است. مفهوم کشتار مسلمانان در یک کشور فقیر جز ویرانی و بی‌خانمانی چیست؟ عربستان به چه دلیل این کار را دنبال می‌کند. رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: اگر کسی در داخل عربستان بر مبنای اخلاق خودش برای عدالت اجتماعی سخنی گفته و نقدی کرده در برابر انتقاد حتی انتقاد تند و حتی اتهام پاسخی که داده می‌شود اعدام نیست. کشتن یک عالم مبلغ دینی و مورد احترام بخش قابل توجهی از جامعه عربستان چیزی نیست که قابل قبول باشد. وی اظهار امیدواری کرد که عربستان از مسیر اشتباهی که انتخاب کرده بازگردد و اضافه کرد: امیدواریم عربستان این مسیر اشتباه را ادامه ندهد و به مسیری برگردد که به نفع جامعه باشد. امروز یکی از مقامات سعودی از اینکه مشکلات اقتصادی ایران حل شده اظهار تاسف و ناراحتی کرد. یک همسایه و یک مسلمان هیچ وقت این کار را نمی‌کند. مسلمان‌ها همه با هم برادرند آن هم کشوری که خود را حرمدار حریم امن الهی می‌داند. روحانی همچنین گفت: ما به حل و فصل مسایل منطقه از طریق دیپلماتیک امیدواریم. دولت ما رفتار غیر دیپلماتیک و ناصحیح را نخواهد پذیرفت و اگر لازم باشد هم جواب قاطعی به برخی برخوردها خواهد داد. امیدواریم تاکنون حکام عربستان درسی تازه گرفته باشند. رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار جهان صنعت مبنی بر اینکه آیا پس از برجام نیز شاهد گزارش 100 روزه از سوی رئیس جمهور خواهیم بود و این سنت ادامه خواهد یافت گفت: در ایام انتخابات به مردم قول داده بودم بعد از 100 روز از اقدامات 100 روزه به مردم گزارش دهم همان طور که سالانه از فعالیت‌های دولت به مردم گزارش خواهیم داد. روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جوان مبنی بر اینکه اگر آمریکا به بهانه‌های حقوق بشری و تروریسم بخواهد تحریم‌ها را علیه ایران تکرار کند چه واکنشی خواهیم داشت گفت:‌این احتمال وجود دارد چون مردم ما در طول زمان بدعهدی‌ها و ظلم‌های فراوانی از دولت آمریکا دیده‌اند و بنا نیست ما به خاطر برجام به کشوری مثل آمریکا اعتماد کنیم. رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه در برابر هر کنشی واکنشی خواهد بود تصریح کرد: اگر آن‌ها در اجرای برجام نقضی انجام دهند ساز و کاری در خود برجام پیش بینی شده که طبق آن ما مساله را دنبال می‌کنیم و اگر در زمینه‌های دیگر آمریکایی‌ها اقدامی انجام دهند باز هم پاسخ متقابل را دریافت خواهند کرد. روحانی با بیان اینکه شرایط آینده شرایطی نیست که آمریکایی‌ها بخواهند تحریم‌های گذشته را برگردانند خاطرنشان کرد: تحریم نفت و بانک بر مبنای قطعنامه‌های شورای امنیت بود و آن قطعنامه‌ها زمینه را برای این ترک‌تازی‌ها برای افراطیون آمریکا آماده کرده بود که امروز این زمینه وجود ندارد و افکار عمومی خریدار آن‌ها نیست. رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه در زمینه تحریم آنچه در مورد آمریکا مهم بود تحریم‌های ثانویه آن‌ها بود افزود: ما که روابط اقتصادی آنچنانی با آمریکایی‌ها نداشتیم و الان هم نخواهیم داشت. گرچه در برخی زمینه‌ها از جمله هواپیما، صادرات برخی کالاهای ایرانی مثل فرش و پسته شرایط جدیدی بعد از برجام به وجود خواهد آمد و ما هم آماده ایم و اگر بخواهد از آمریکا سرمایه و تکنولوژی بیاید آمادگی داریم اما آن‌ها ممکن است موانعی داشته باشند. وی با اشاره به اینکه تسهیلاتی برای شرکت هایی که در خارج از آمریکا وجود دارد و برخی از سهام‌شان متعلق به آمریکایی‌هاست در پسابرجام به وجود آمده است گفت: ممکن است بعد از اجرای برجام با مشکلاتی هم مواجه شویم اما هیات نظارت بر اجرای برجام که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کرده اند و شورای عالی امنیت ملی یکی از مسئولیت‌هایشان رصد دائمی شرایط است و اگر مشکلی پیش آید ما هم پاسخ لازم را در برابر آن خواهیم داشت.

از طرف ما منعی برای سرمایه‌گذاری آمریکا نیست

رئیس جمهور کشورمان در ادامه نشست خبری خود در سالن اجلاس سران، در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا در یک سال و چند ماه مانده از عمر دولت باقی وعده‌های شما نیز تحقق پیدا می‌کند یا خیر، گفت: دعا بفرمایید. وی ادامه داد: من در زمان تبلیغات انتخاباتی وعده‌هایی دادم که یکی از آنها تعامل سازنده با دنیا همچنین حل و فصل مسائل هسته‌ای بود که جمله معروف سانتریفیوژ بچرخد در حالی که چرخ زندگی مردم و چرخ اقتصاد هم در حرکت باشد در خاطره‌ها هست. البته آقای صالحی می‌خواهند سانتریفیوژهای بیشتری بچرخد. روحانی یادآور شد: امروز به یکی از وعده‌های دولت در سایه تلاش همه نه فقط دولت، رهنمودهای رهبری، تلاش مردم و وزارت امور خارجه و شخص آقای ظریف رسیدیم. آقای ظریف کار بزرگی را بر دوش داشتند که من در فرصت دیگری برای مردم توضیح می‌دهم که دستیابی به این توافق چه کار سختی بود. چرا که شما وقتی با دوستتان هم بخواهید درباره مسأله اختلاف‌انگیزی به توافق برسید سخت است چه برسد به 6 کشور که آنها بعضاً خود نیز با هم اختلافاتی دارند. روحانی با بیان اینکه ایجاد هماهنگی بین گروه 1+5 هم از کارهایی بود که ما باید انجام می‌دادیم، تصریح کرد: مذاکرات سیاسی کار بسیار سختی بود. در عین حال بخش اقتصادی دولت نیز اگر آرامش اقتصادی را نگه نمی‌داشت ما موفق نبودیم. چرا که در شرایط تحریم ما شاهد رشد اقتصادی و آرامش در بازار بودیم. رئیس جمهور همچنین بیان کرد: در عین حال اگر نیروهای مسلح ما سپاه، بسیج، ارتش و نیروی انتظامی کشور را امن و باثبات نگه نمی‌داشتند و اگر حمایت مجلس و علما و بزرگان و دانشگاهیان نبود ما نمی‌توانستیم به این موفقیت برسیم. روحانی با بیان اینکه بزرگترین قول من به مردم به لطف خدا تحقق پیدا کرد، ادامه داد: من وعده‌های دیگری نیز در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، فناوری و سیاسی نیز دادم که برخی از آنها تحقق پیدا کرده است. البته در زمینه‌های دیگر نیز وعده‌هایی دادیم که امیدواریم در پسابرجام و پساتحریم این فرصت ایجاد شود تا آن وعده‌ها نیز عملیاتی شود. البته نقش رسانه‌ها و خبرنگاران در این راستا قابل توجه است و آنها باید دولت‌ها را وادار کرده در مسیر عملیاتی شدن وعده‌های خود حرکت کنند. روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره نقش بخش خصوصی در افزایش سرمایه‌گذاری‌های خارجی و با اشاره به ضعف این بخش، گفت: تلاش دولت بر این است که بخش خصوصی نقش بیشتر و پررنگ‌تری داشته باشد و دولت تلاش می‌کند در قوانین و مقررات حمایت‌های بیشتری از بخش خصوصی انجام دهد. وی افزود: من امروز صبح نیز در مجلس گفتم که اجرای بسیاری از طرح‌های عمرانی با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است و باید به آنها واگذار شود و به سرمایه‌گذاران خارجی نیز گفته شده که با بخش خصوصی همکاری کنند و باید مشکلات و موانعی که در این زمینه وجود دارد حل و فصل گردد. روحانی همچنین در خصوص رابطه اقتصادی ایران و آمریکا، گفت: اگر آمریکا بخواهد در کشورمان سرمایه گذاری کند مانعی وجود ندارد و اگر خودشان قوانین مانعی دارند باید برداشته شود. در حال حاضر نیز در زمینه واردات هواپیمای مسافربری و صادرات برخی کالاهای ایرانی به آمریکا نیز موانع برداشته شده و این به نفع مردم ایران و آمریکا خواهد بود. رئیس دولت یازدهم در پاسخ به سوالی درباره انجام سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در حال اجرا شدن است اما هنوز باید زمینه‌های بیشتری را فراهم کنیم. توسعه صادرات غیر نفتی ما در حال افزایش است، یا اینکه فناوری در زمینه شرکت‌های دانش بنیان در سطح وسیع انجام شده است و یا اینکه امسال اتکا ما به نفت خام در بودجه از همیشه کمتر بوده که همه اینها همان سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است. وی اضافه کرد: برجام و برداشتن موانع و تحریم‌ها به معنای حل همه مسائل نیست. مثل این است که غاصبی باغ شما را تصرف کرده بوده و حالا بیرونش کرده‌اید و از امروز که باغ در اختیارتان است نمی‌توانید همان موقع دنبال جعبه میوه باشید بلکه باید زمین و شرایط آماده شود و مراقبت‌هایی ویژه انجام گیرد تا میوه به ثمر برسد بنابراین همه چیز بلافاصله نخواهد بود. روحانی همچنین عنوان کرد:‌ البته برخی مسایل هم بلافاصله است. مثلا در فروش نفت ما از امروز شروع به فروش بیشتر نفت کردیم یا اینکه در فعالیت‌های بانکی مخارج ناروایی را متحمل می‌شدیم اما امروز 1000 ال سی باز شده است. بعضی از آثار بلافاصله پدیدار می‌شوند اما در عین حال بسیاری از موارد هم هست که باید در طول زمان انجام شود. برجام و برداشتن تحریم‌ها شرط لازم برای توسعه اقتصادی کشور است اما شرط کافی نیست. رئیس جمهور در ادامه در واکنش به ابراز ناراحتی رژیم صهیونیستی از توافق هسته‌ای ایران و همچنین نقش ایران در حل مسائل منطقه به خصوص در عراق، سوریه و یمن تصریح کرد: ما اگر می‌شنیدیم که رژیم صهیونیستی از برداشته شدن تحریم‌ها خوشحال شده خیلی تعجب می‌کردیم. طبیعی است که دشمنان ثبات و امنیت منطقه و ایران امروز ناراحت باشند. امروز روز خوشحالی دوستان ایران است نه فتنه افکنان و برهم زنندگان ثبات. همان طور که پیش‌تر هم گفتم توقع ما این نبود که یک کشور اسلامی هم از برداشته شدن تحریم‌ها اظهار ناراحتی کند. وی با بیان اینکه مشکلات زیادی در منطقه وجود دارد تاکید کرد: ایران از ابتدا به دنبال حل این مشکلات بود و از ابتدا از دولت‌های عراق و سوریه در مقابل تروریست‌ها حمایت کرد. هر کشوری که از ما برای مبارزه با تروریسم کمک بخواهد در کنارش خواهیم بود. معتقدم در نهایت ملت عراق پیروز خواهند شد و آن‌ها که به فکر نابودی یمن هستند ناموفق خواهند بود. در سوریه هم شرایط بهتر خواهد شد همان طور که در ماه‌های اخیر دیده‌ایم که شرایط بهتر شده است.

باید در داخل هم مدل برجام را اجرا کنیم

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در خصوص آمار بالای رد صلاحیت‌ها برای انتخابات مجلس دهم گفت: در داخل هم باید مدل برجام را اجرا کنیم. وی ادامه داد:‌ اطلاعات اولیه‌ای که به من دادند نیز خوشحال‌کننده نبود. در مرحله ثبت نام شاهد استقبال خوبی بودیم و نتایج بررسی‌های هیات‌های اجرایی نیز امیدوارکننده بود اما اکنون برخی احراز صلاحیت نشدند که امیدواریم شورای نگهبان به آن‌ها رسیدگی کند و اگر کسی احراز صلاحیت نشده، شورا دخالت کند و من نیز به عنوان رئیس جمهور از همه اختیاراتم در این زمینه استفاده می‌کنم. رئیس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد:‌امیدوارم شورای نگهبان که پاسدار قانون اساسی است همچون دولت که پاسدار قانون اساسی است و ما وظایف مشترکی داریم در انتخابات نیز بر اجرایی شدن قانون اساسی نظارت خوبی داشته باشد و امیدوارم این موضوع را به گونه‌ای حل و فصل کند که منویات مقام معظم رهبری در راستای برگزاری انتخابات پرشور و اینکه فرمودند حتی کسانی که نظام را قبول ندارند در انتخابات شرکت کنند، اجرایی شود. وی یادآور شد: شورای نگهبان ان شاءا... این دغدغه خاطر را حل کند و نگذارد دلواپسی‌ در کشور به وجود بیاید. روحانی در ادامه نشست خبری خود در سالن اجلاس سران در پاسخ به سوال خبرنگاری از رسانه ایتالیایی، در خصوص جایگاه ایتالیا در پسا برجام و رابطه آن با ایران اظهار کرد: اصولا در پسابرجام روابط ما با اروپا افزایش پیدا می‌کند که این افزایش ارتباط قطعا شامل سایر کشورهای دیگر نیز خواهد شد. وی ادامه داد: سابقه روابط اقتصادی ما با ایتالیا سابقه بسیار خوبی است و ما با این کشور یک رابطه سنتی داشتیم و هیچ وقت مانعی برای توسعه روابط بین ما و ایتالیا نبوده و امروز در پساتحریم شرایط بهتری آماده شده و در این راستا من هفته آینده سفر دو روزه‌ای به ایتالیا خواهم داشت و در آنجا در زمینه‌های مختلف از جمله در زمینه زیرساخت و انرژی مذاکراتی خواهیم داشت و اسنادی در زمینه همکاری‌های دوجانبه به امضا خواهد رسید. در عین حال سفری به واتیکان نیز دارم. رئیس جمهور کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تاثیر اجرایی شدن برجام در بازارهای مالی و بورس نیز گفت: مسلما ما در بازارهای مالی و سرمایه‌ای آثار پسابرجام را خواهیم دید. وی افزود: البته ما در بورس نقش چندانی نداریم و اکثرا در اختیار شرکت‌ها و بخش‌های مختلف اقتصادی است. بورس خود گوش شنوایی دارد و بر مبنای آن حرکت می‌کند، شرایط اقتصادی منطقه و کشور را می‌بیند و بر آن مبنا تصمیم می‌گیرد البته شرایط بورس این روزها بهتر شده و در آینده بهتر خواهد شد. روحانی ادامه داد: در زمینه صادرات غیر نفتی حتما وضعیت ما بهتر می‌شود به دلیل شرایط بانکی که داریم همچنین شرایط سرمایه گذاری در ایران بهتر می‌شود. بنابراین شاهد چنین تغییراتی در روزهای پیش رو خواهیم بود البته همه مشکلات اقتصادی کشور حل و فصل نمی‌شود اما اجرایی شدن برجام آغازی برای قدم گذاشتن در مسیر رشد و توسعه کشور است. وی همچنین در خصوص سفر آمانو به تهران نیز خاطرنشان کرد: با آقای آمانو کار داریم البته از قبل هم کار داشتیم. همان طور که می‌دانید ما عضو ان پی تی هستیم و در چارچوب آن با آژانس همکاری می‌کردیم، مدتی پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا کردیم و از امروز به بعد نیز آن را داوطلبانه اجرا می‌کنیم. رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه شرایط هسته‌ای کشور با قبل متفاوت شده تصریح کرد: قبلا شرایط هسته‌ای ما به گونه‌ای بود که سازمان‌های بین‌المللی همچون شورای امنیت می‌گفتند فعالیت هسته‌ای ما غیرقانونی است اما امروز همه آن را قانونی دانسته و فعالیت هسته‌ای ایران را دنیا به رسمیت می‌شناسند. روحانی افزود: در زمینه فناوری هسته‌ای ما قبلا به خود متکی بودیم و نمی‌گذاشتند با دنیا در ارتباط باشیم اما از این پس در این زمینه و ورود آن به بخش‌های مختلف با کشورها همکاری داریم و فردو به مرکز تحقیق و توسعه تبدیل می‌شود. ما در زمینه هسته‌ای وارد بخش تجاری شدیم و برای اولین بار مواد هسته‌ای را صادر و وارد کردیم. کاری که تقریبا بعد از انقلاب سابقه نداشت بنابراین شرایط ما شرایطی نو شده به قولی گفتند در بهار آزادی جای شهدا خالی و جای شهیدان هسته‌ای ما در این روزها خالی است. در روزهایی که فضای حرکت بهتر در زمینه هسته‌ای برای ما فراهم شده و روابط ما با آژانس نیز خود به خود مهم خواهد بود. وی همچنین تصریح کرد: در عین حال 8 سالی با آن‌ها کار خواهیم کرد که امید داریم زودتر از این مدت بتوانیم با آژانس به توافقی برسیم که آن‌ها در اینکه در ایران همه فعالیت‌های هسته‌ای چه اعلام شده و چه اعلام نشده صلح‌آمیز است شکی نداشته باشند. رئیس‌جمهور کشورمان با بیان اینکه رآکتور اراک مدرن‌سازی می‌شود یادآور شد: در زمینه هسته‌ای ما تحرکات فناورانه و تجاری بیشتری نسبت به گذشته خواهیم داشت و روابط ما با آژانس انشاا... روابط بهتری خواهد شد. روحانی در پایان نشست خبری خود ضمن درود بر همه شهیدان به ویژه شهدای هسته‌ای اظهار کرد: مجددا به ملت ایران تبریک می‌گویم که این روزها، روزهای پیروزی تدبیر بود و این پیروزی می‌تواند فضای امیدبخش بهتری را برای ملت ما فراهم کند تا در همه زمینه‌ها شاهد پیشرفت بیشتر باشیم.



شوک ردصلاحیت‌ 
 

 

آرمان - یاسمین طالقانی: چهار اصلاح‌طلب در تهران تایید صلاحیت شدند! این نتیجه‌ای بود که روز گذشته و پس از اعلام بررسی صلاحیت‌ها منتشر شد. علیرضا محجوب نماینده کنونی مردم تهران، محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات، سهیلا جلودارزاده نماینده پیشین مجلس و مصطفی کواکبیان نماینده پیشین مجلس، چهار کاندیدای اصلاح‌طلبی هستند که تاییدصلاحیت شده‌اند. هیات نظارت بر انتخابات، صلاحیت حجت‌الاسلام مرتضی اشراقی نوه امام برای حضور در انتخابات دهمین دوره مجلس را احراز نکرد و حجت‌الاسلام قدرت‌ا... علیخانی هم از رد صلاحیت‌شدگان شناخته‌شده بود. محسن علوی فرزند وزیر اطلاعات هم نتوانست از سد بررسی صلاحیت‌ها عبور کند. ایلنا نوشت که از حوزه انتخابیه تهران، ۱۶۷۳نفر رد و ۷۶۰نفر تایید صلاحیت، همچنین ۱۱۵نفر توسط هیات‌های اجرایی رد شدند و ۲۴نفر نیز انصراف داده‌اند که در نتیجه تنها 4 نفر از 760 کاندیدای تایید شده، سهم اصلاح‌طلبان بوده است. در روزی که همگان خرسند از آغاز برجام و اثبات بیش از پیش حقانیت ایران بودند آنچه به عنوان نتیجه بررسی صلاحیت‌ها اعلام شد، شوک بزرگی به همگان وارد کرد چرا که همه گروه‌های سیاسی انتظار داشتند افراد بیشتری مورد تایید قرار گیرند. وضعیت ردصلاحیت‌ها به نحوی بود که حسین مرعشی دیروز گفت: «بر اساس اخباری که به ما رسیده هیات‌های نظارت در استان‌ها در بررسی صلاحیت کاندیداها دور از انتظار برخورد کرده و شاهد رد و عدم‌احراز صلاحیت طیف گسترده‌ای از نامزدها بوده‌ایم. به طوری که در خیلی از حوزه‌های انتخابیه حتی یک نفر از کاندیداهای اصلاح‌طلب را تایید نکرده‌اند.» البته تنها سیاسیونی مانند مرعشی نبودند که به میزان تاییدصلاحیت‌شدگان واکنش نشان دادند هر چند این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران راهکاری ارائه داد و افزود: «انتظار ما این است که در فرصت باقیمانده؛ با ورود شورای نگهبان و رئیس‌جمهور به عنوان مجری قانون اساسی شاهد تجدیدنظر در عملکرد هیات‌های نظارت در استان‌ها باشیم.» در حالی اکثر اصلاح‌طلبان پشت سد بررسی صلاحیت شورای نگهبان ماندند که آنها درصدد رقم زدن حماسه دیگری پس از خرداد92 بودند و برای نیل به این هدف برنامه‌ریزی‌های خوبی داشتند مثلا کاندیداهای اصلاح‌طلب در شهرستان‌ها میثاق‌نامه‌ای امضا کرده‌اند تا در صورت لزوم به نفع کاندیدای برتر در حوزه‌های انتخابیه مختلف کنار بروند که اکنون در برخی حوزه‌های انتخابیه هیچ کاندیدای اصلاح‌طلبی تایید نشده است تا این مرامنامه اجرایی شود! مرعشی پس از جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درباره اخبار نگران‌کننده ردصلاحیت‌های اصلاح‌طلبان اظهار کرد: جمعا در کشور سه‌هزار اصلاح‌طلب ثبت‌نام کرده‌اند که تنها ۳۰نفر تایید شده‌اند، بر این اساس تنها یک‌درصد اصلاح‌طلبان تاییدصلاحیت شده‌اند.

استاندار هم متعجب شد

میزان ردصلاحیت‌شدگان واکنش برخی مسئولان را سبب شد چنانکه استاندار تهران دیروز با اشاره به جلسه صبح خود با وزیر کشور درباره اعلام بررسی صلاحیت‌های کاندیداهای مجلس گفت: بشخصه این میزان رد صلاحیت‌ها را انتظار نداشتم. سیدحسین هاشمی یادآور شد: هیات نظارت روز شنبه لیست کاندیداهای مجلس را اعلام کرد که این افراد 20روز فرصت دارند اعتراض خود را نسبت به احراز صلاحیت خود اعلام کنند. وی تاکید کرد: باید اجازه دهیم افراد مسئول در وزارت کشور با شورای نگهبان مذاکره کنند و افرادی که صلاحیت‌شان احراز نشده و احیانا حقی از آنها ضایع شده است، در مدت 20روز صلاحیت‌شان دوباره بررسی و به عرصه انتخابات بازگردند. وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حضور حداکثری گفت: ایشان تاکید کردند کسانی که حتی نظام و من را قبول ندارند، رای دهند اما باید کسی وجود داشته باشد که مردم به او رای دهند. هنگامی که رهبرانقلاب فضا را این‌طور توصیف می‌کنند، باید تلاش کنیم که حقوق همه افراد رعایت شود. استاندار تهران تاکید کرد: براساس جلسه‌ای که داشتیم، مقرر شد کسانی که حق‌شان بوده به جریان انتخابات برگردند و صلاحیت آنها با تعامل و گفت‌وگو احراز شود. وی خطاب به فرمانداران استان تهران نیز تاکید کرد: فرمانداران موظف هستند در انتخابات کاملا بی‌طرف باشند. بی‌تردید خواهان برگزاری انتخاباتی سالم و قانونی هستیم تا از این طریق فرمایشات مقام معظم رهبری نیز محقق شود. قطعا برگزار‌کنندگان سعی ندارند طوری عمل کنند که شائبه حمایت فردی در ذهن‌ها ایجاد شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد، این تخلف است و باید نسبت به آن پیگرد قانونی انجام شود.

کلیه اقدامات فقط براساس قانون باشد

رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان که یکی از 4 اصلاح‌طلب تایید شده در تهران است، گفت: اگر جریان اصلاحات عملکرد منسجمی داشته باشد و مسئولان زمینه حضور اصلاح‌طلبان در رقابت انتخاباتی را مهیا کنند، تا 70 درصد رأی می‌تواند برای اصلاح‌طلبان باشد. محمدرضا عارف ادامه داد: جریانی تمام هدف خود را در زیر سوال بردن عملکرد دولت می‌داند و دایما می‌گوید باید دولت تدبیر و امید یک دوره‌ای باشد برای همین شخصا و تمام جریان اصلاحات در انتخابات اسفند از تمام حیثیتمان مایه می‌گذاریم تا پیروز انتخابات شویم تا برنامه‌های جریانی که می‌خواهد دولت تدبیر و امید یک دوره‌ای باشد با شکست روبه‌رو شود و در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 بتوانیم همان روند انتخابات سال 92 را دنبال کنیم. وی به روند بررسی صلاحیت‌ها اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند حتی کسی هم که نظام و رهبری را قبول ندارد بیاید رأی بدهد. این سخنان این امیدواری را می‌دهد که بررسی صلاحیت‌ها در چارچوب قانون باشد و امیدوارم همه دست‌اندرکاران با توجه به شرایط داخلی و بین‌المللی به گونه‌ای عمل کنند که حق هیچ کس در انتخابات از بین نرود و تمام اقدامات فقط براساس قانون باشد.

نمایندگان فعلی که تایید نشدند!

تعدادی از نمایندگان فعلی مجلس طبق نظر هیات‌های نظارت بر انتخابات بر استان‌های مختلف ردصلاحیت شده یا اینکه صلاحیت آنها احراز نشده است.

 

اسامی این نمایندگان از این قرار است: محمد بیاتیان نماینده بیجار، غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت، سالار مرادی نماینده سنندج، نعمت‌ا... منوچهری نماینده پاوه، مجید منصوری نماینده لنجان، صفر نعیمی رز نماینده آستارا، سیدهادی حسینی نماینده قائمشهر، کمال‌الدین پیرموذن نماینده اردبیل، محمدسعید انصاری نماینده آبادان، جواد سعدون‌زاده نماینده آبادان، شمس‌ا... بهمئی نماینده رامهرمز، عبدا... تمینی نماینده شادگان، جواد هروی نماینده قائنات، محمدباقر شریعتی نماینده بهبهان، محمدمهدی پورفاطمی نماینده دشتی و تنگستان، ارسلان فتحی پور نماینده کلیبر، علی مطهری نماینده تهران، حمیدرضا رسایی نماینده تهران، احمد شوهانی نماینده ایلام، حجت‌ا... درویش پور نماینده ایذه و باغ ملک، مهدی موسوی نژاد نماینده دشستان و محمد دامادی نماینده ساری. علی مطهری که تصور نداشت، نتواند از سد بررسی صلاحیت عبور کند چند روز قبل توصیه‌ای داشت و گفت: « این پدیده که اصلاح‌طلبان از شکست دولت اصولگرا خوشحال شوند و اصولگرایان از شکست دولت اصلاح‌طلب، بلیه‌ای است که کشور ما دچار آن شده است. سیاست حذف برای کشور ما سم مهلک است و کشور را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.» او اکنون واکنشی به عدم احراز صلاحیتش نداشته و تصور می‌شود، می‌خواهند به گفته خود برای آرامش در کشور جامه عمل بپوشاند.

استان‌های دیگر چه خبر است؟

عبادا... باقری مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری ایلام از تایید صلاحیت 46 نفر از کاندیداهای نمایندگی استان ایلام در مجلس شورای اسلامی خبر داد. 51 نفر از کاندیداهای خراسان‌شمالی و 44 درصد از کاندیداها در استان مرکزی تایید صلاحیت شدند. شکرا... حسن‌بیگی رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی گفت: 56 درصد از نامزدهای انتخاباتی استان مرکزی رد صلاحیت شدند. وی افزود: در بین کاندیداهای معرفی شده از هیات اجرایی به هیات نظارت صلاحیت 44 درصد از کاندیداها مورد تایید قرار گرفت. تایید صلاحیت 99 کاندیدای مجلس در استان زنجان نیز دیروز منتشر شد. 31 نفر در استان هرمزگان و 44 کاندیدای مجلس دهم در استان سمنان، 21 نفر در حوزه انتخابیه رفسنجان و انار هم توانستند از سد بررسی صلاحیت‌ها عبور کنند. 211 نفر در کرج تایید و 17 نفر رد صلاحیت شدند. از استان گلستان هم خبر رسید 144 کاندیدا تایید صلاحیت هستند و 5 نفر در حوزه انتخابیه جیرفت و عنبرآباد تایید شدند. صلاحیت 222 داوطلب انتخابات مجلس در خوزستان تایید شد. 12 داوطلب نمایندگی هم در حوزه انتخابیه اسدآباد تایید صلاحیت شدند.

ردصلاحیت‌شدگان معروف ؟!

در میان اسامی رد صلاحیت‌ شده‌ها هم می‌توان به داریوش قنبری از استان ایلام، ابراهیم جهانگیری برادر اسحاق جهانگیری از استان کرمان، محمدجواد حق‌شناس، فاطمه هاشمی، محمود میرلوحی، محمد صوفی، رسول منتجب‌نیا، محسن رهامی، فاطمه مقیمی، عباس علیخانی، ابوالفضل شکوری، سمیه طهماسبی، نصرت‌ا... تاجیک از تهران اشاره کرد. حسین نقاشی عضو حزب اتحاد، آرزو فاطمی عضو حزب اعتماد ملی از شهر اصفهان رد صلاحیت شده اند. علی محمد احمدی نماینده دوره ششم مجلس از حوزه انتخابیه الیگودرز رد صلاحیت شد و داراب گنجی صلاحیتش احراز نشد، همچنین در حوزه‌های مختلف استان چهارمحال و بختیاری محمد رئیسی، نصرا... ترابی، علی اکبر صبا، بهرام سمیع، پژمان نبی زاده، قباد مرتضوی، شیرویه محمدی، حسین حایری، مرتضی فیاضی، جمشید قاسمی، گلمحمد صالحی، شاپور مالکی، رد صلاحیت شده‌اند. از جنوب خبر می‌رسد حجت‌الاسلام سید محمدمهدی پورفاطمی و حجت‌الاسلام سید مهدی موسوی نژاد نمایندگان کنونی دشتی و تنگستان و دشتستان در میان ردصلاحیت‌شدگان قرار دارند. همچنین دکتر قدرت‌ا... نوروزی فرماندار اسبق اصفهان و علی یارمحمدیان عضو حزب اتحاد ملت توسط هیات نظارت اصفهان رد صلاحیت شده‌اند. همچنین طبق اخبار رسیده خانم نسرین صحراییان، قائم مقام حزب اتحادملت در منطقه اصفهان و آقای کمال جلال الدینی عضو شورای منطقه حزب اتحاد ملت منطقه اصفهان توسط هیات نظارت اصفهان رد صلاحیت شده‌اند. آقایان علی حسینی نماینده مجلس ششم نهاوند، محمد کاظمی نماینده مجلس ششم ملایر و دادستان سابق تهران، فاضل شهبازی، استاندار کردستان در دولت احمدی‌نژاد و حیدریان عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان رد صلاحیت شدند. افخمی عضو ارشد حزب اتحاد ملت همدان در میان رد صلاحیت شده‌های استان همدان دیده می‌شود. از حوزه انتخابیه ساری محمد دامادی نماینده فعلی ساری در مجلس، یوسف‌نژاد معاون مستعفی وزیر اقتصاد و امور دارایی و شجاعی رد صلاحیت شده‌اند. برخی کاندیداهای حزب اعتماد ملی از حوزه انتخابیه تهران، شهر ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس رد صلاحیت شدند. خبرهای رسیده از تبریز حاکی است که صلاحیت مصطفی مولوی.، سرمست، سونیا اندیش، پورحسن تایید نشده است و صلاحیت زهرا ساعی و کریم پاکپور احراز نشده است از حوزه انتخابیه خراسان رضوی. ناصر قوامی، محمد علیخانی، زهرا یوسفی، دکتر درویش، خطیب امامقلی، دکتر علیرضا ترابی (قزوین) و امیر طاهرخانی (تاکستان) ردصلاحیت شدند. مصطفی معین از شیراز، ظفرزاده خراسان رضوی مرتضی مبلغ، فتح‌ا... معین، قدرت‌ا... نوروزی، ابرقویی نژاد، محمدآقایی استان اصفهان رد صلاحیت شدند. مهرعلیزاده، اطاعت، اشرف بروجردی، الیاس حضرتی، اشرفی اصفهانی،، صوفی، میرلوحی، الهام فخاری، الویری، صدراعظم نوری، میرزاابوطالبی، منصور کمالی، مهدی نادمی،، محمد خون چمن از تهران رد صلاحیت شدند. غریبانی و ناصر نصیری استان اردبیل یوسف نژاد استان مازندران، علی حسینی، محمد کاظمی استان همدان، حکیمی پور و افضل موسوی زنجان، غلامعلی عابدی نهبندان، احمد رهبری گرمسار، ولی رعیت قائم شهر، محمدسالاری سبزوار، خانزادی و شجاع پوریان ار خوزستان رد صلاحیت شدند. غلامرضا انصاری عضو فعلی شورای شهر تهران، ابراهیم اصغرزاده نماینده پیشین مجلس و سیدحسن رسولی استاندار پیشین خراسان؛ سهراب دل‌انگیزان عضو شورای کرمانشاه کارگزاران، شهاب تجری از بنیاد باران کرمانشاه، جهانبخش امینی، موسوی اجاق، مصطفی محمدی، رئوف قادری از نمایندگان ادوار از دیگر نامزدهای رد صلاحیت شده در انتخابات کرمانشاه هستند. صید ستار عزیزی و صید احمد عزیزی، قدرت احمدیان، مرضیه نظری‌نیا و علی ططری از دیگر چهره‌های رد صلاحیت شده در کرمانشاه هستند. حیدری‌طیب نماینده فعلی کرمانشاه، منوچهری نماینده اورامانات، فتح‌ا... حسینی نماینده قصر شیرین و سرپل، حجت‌ا... دمیاد استاندار احمدی‌نژاد و نادر نوروزی رئیس ستاد قالیباف نیز از جمله چهره‌های اصولگرایی هستند که صلاحیتشان برای انتخابات مجلس رد شده است. از حوزه انتخابیه بوشهر نیز صلاحیت محمد دادفر نماینده پیشین مجلس ششم برای ورود به مجلس دهم تایید نشد. در خراسان جنوبی نیز صلاحیت جواد هروی نماینده فعلی قائن احراز نشد. همچنین محمدرضا آقا ابراهیمی عضو ارشد حزب اتحاد ملت رد صلاحیت شد. علی ‌آهنی از مدیران دولت اصلاحات، عابدی نماینده مجلس ششم نهبندان و منصور تاجری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب نیز رد صلاحیت شده‌اند. به این ترتیب حمید آیتی از چهره‌های اصلاح‌طلب منطقه تنها اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شده است. از حوزه انتخابیه اردبیل نیز علی محمد غریبانی نماینده پیشین اردبیل و استاندار پیشین استان آذربایجان غربی و ولی آذروش، نماینده مجلس ششم رد صلاحیت شده‌اند. ضمن اینکه نام اکبر نیکزاد، از چهره‌های نزدیک به احمدی‌نژاد نیز در میان رد صلاحیت شده‌ها دیده می‌شود. ناصر نصیری فرماندار استعفا داده پارس آباد مغان و نماینده سابق گرمی نیز برای انتخابات مجلس دهم رد صلاحیت شده است. از حوزه انتخابیه تبریز منادی سفیدان عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز رد صلاحیت شده است. از حوزه انتخابیه ساری محمد دامادی نماینده فعلی ساری در مجلس، یوسف‌نژاد معاون مستعفی وزیر اقتصاد و امور دارایی و از چهره‌های اصلاح‌طلب و شجاعی رد صلاحیت شده‌اند. از حوزه انتخابیه رشت نیز جعفرزاده ایمن آبادی و تامینی لیچانی نمایندگان فعلی رشت رد صلاحیت شده‌اند. بر اساس گفته‌های اعضای حزب اعتماد ملی همه نامزدهای این حزب در لیست ردصلاحیت شده‌ها از سوی هیات‌های نظارت هستند که بر این اساس ابوالفضل شکوری، سمیه طهماسبی، نصرت‌ا... تاجیک نیز از رد صلاحیت‌شدگان هستند. همچنین محمدعلی وکیلی مدیر مسئول روزنامه ابتکار، فاطمه راکعی دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش از کسانی هستند که صلاحیت آنها تایید نشده است. همچنین نام مجید فراهانی دبیرکل حزب ندای ایرانیان از دیگر رد صلاحیت‌شدگان انتخابات مجلس دهم است.



روز اجرا؛ نوبت به ما رسید 
 

 

آرمان - آرش عسکری: تحریم‌های ظالمانه 12ساله به لطف تدبیر دولت یازدهم و مردانش از ملک و مملکت ایرانیان رخت بربست. تحریمی که از دل کاغذ‌پاره‌های شورای امنیت بیرون آمد و چند سال فشار، رکود و البته ظلم بر ملت ما تحمیل کرد. شاید اگر روزی کسی می‌گفت کشور‌های جهان زنبیل‌ها را برای روابط اقتصادی با ما در صف گذاشته‌اند سوژه دست بهانه‌گیران و ناباوران می‌داد اما امروز به همت مردان مذاکره‌کننده دولت تدبیر و امید و حمایت‌های مسئولان نظام و مردم، هر روز تعداد زیادی خبر از سفر هیات‌های سیاسی،تجاری و اقتصادی کشور‌های قدرتمند جهان به ایران برای برقراری روابط اقتصادی و تجاری به گوش می‌رسد. امروز «واقعا» همه زنبیل‌ها را در صف گذاشته‌اند.

قطعنامه‌ها مثل برگ خزان ریختند

«تمامی مفاد قطعنامه‌های 1696، 1737، 1747، 1803، 1835، 1929 و 2224 خاتمه می‌یابند.» این بخشی از بیانیه مشترک وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود که توسط دکتر ظریف و فدریکا موگرینی قرائت شد. قطعنامه‌هایی که حتی یک بار از رو خواندن آنها نیز نفس را بند می‌آورد و در طول فاصله زمانی معنادار بین سال‌های 2006 تا 2010 و البته یک مورد هم در سال 2015 بر ایران تحمیل شده بودند. در بخش‌هایی دیگر از این بیانیه آمده است: «از آنجا که ایران به تعهدات خود عمل کرده است، امروز تحریم‌های مالی و اقتصادی ملی و چندجانبه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران منطبق با برجام برداشته شد. اتحادیه اروپایی، کشورهای 1+5، مرکب از جمهوری خلق چین، جمهوری فرانسه، جمهوری فدرال آلمان، فدراسیون روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا، و ایران همچنین در زمینه استفاده‌های صلح آمیز از انرژی هسته ای، در چارچوب برجام، همکاری خواهند کرد.» در این بیانیه که با جمله کلیدی «امروز، ما به روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رسیدیم.» آغاز می‌شود همچنین آمده است: «اتحادیه اروپایی تأیید کرده چارچوب‌های قانونی لازم برای برداشتن تحریم‌های مالی و اقتصادی اتحادیه درباره برنامه هسته‌ای ایران اجرایی شد. آمریکا اعمال تحریم‌های مصوب مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را متوقف می‌کند که همچنین شامل لغو فرمان‌های اجرایی مربوطه و صدور مجوز برخی فعالیت ها، آنگونه که در برجام مشخص شده است، می‌باشد. اتحادیه اروپایی و آمریکا آیین‌نامه‌های مربوطه در خصوص جزئیات تحریم‌هایی که برداشته می‌شوند را صادر و از این طریق مشارکت بین‌المللی در پیشرفت اقتصادی ایران را تسهیل کردند.»

روحانی و ظریف برای مردم نوشتند

«برجام به فرجام رسید. خدا را سپاس می‌گویم و در مقابل عظمت شما ملت صبور سر تعظیم فرود می‌آورم. این سربلندی و پیروزی بر شما مبارک باشد.» ، « دوستان سلام، با حمایت و مقاومت شما، برجام اجرایی شد و تحریم‌ها رفع شد. حال نوبت همه ماست که با بهترین بهره‌برداری از شرایط جدید، همدل و همزبان برای ساختن فردایی بهتر تلاش کنیم. شاد و سربلند باشید.» جمله اول را رئیس‌جمهور روحانی در صحفه توئیتر خود و خطاب به مردم کشور منتشر کرده و جمله دوم مربوط به آخرین پست فیسبوکی ظریف است. ظریف و روحانی اما پس از دو سال کار مداوم برای رفع تحریم‌های ظالمانه از سر ملت فقط به همین اندازه برای گشت و گذار در فضای مجازی داشتند و سپس برای تبیین عملکرد خود به خانه ملت رفتند. محمدجواد ظریف که بامداد روز گذشته از وین به ایران بازگشت با حضور در مجلس در حلقه روبوسی و تبریک نمایندگان مجلس قرار گرفت.

صنعت هسته‌ای، همچنان رو به جلو

در توافق برد- برد هسته‌ای اما قرار نبوده و نیست که صنعت هسته‌ای کشور روند پویای رو به جلوی خود را از دست بدهد. چرا که به هر حال با مذاکره و تعامل تنها ادعاهای واهی و اتهامات از سر صنعت هسته‌ای کشور باز شده و این صنعت همچنان مسیر رو به رشد خود را ادامه خواهد داد. در همین راستا نیز بهروز کمالوندی در قامت سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای روز گذشته در سخنانی به تبیین برنامه هسته‌ای ایران در آینده پرداخت. وی با تأکید بر اینکه تیم هسته‌ای کشورمان جوانب اجرای برجام را سنجیده است، گفت: «به مردم کشورمان نسبت به اجرای برجام امید می‌دهم، چراکه خودم نیز نسبت به این امر امیدوار هستم.» سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان با بیان اینکه رفت و آمد هیات‌ها در سطوح مختلف در صنعت هسته‌ای در پیش است، افزود: «حتما چند سفر داریم، دکتر صالحی به کشورهای اروپایی سفر می‌کنند و از کشورهای اروپایی نیز به ایران می‌آیند.» به گفته کمالوندی، اسپاسکی سخنگوی سازمان انرژی اتمی روسیه ظرف روزهای آینده به ایران سفر می‌کند و در این سفر برنامه‌ریزی برای کلنگ‌زنی دو نیروگاه جدید در بوشهر انجام می‌شود. سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در نظر داریم دو نیروگاه جدید بوشهر در ایام دهه فجر کلنگ‌زنی شود، اظهار داشت: «خبر‌های خوبی برای 20فروردین ماه داریم که به موقع اطلاع‌رسانی می‌شود تا نشان داده شود انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران بالنده به پیش می‌رود.» کمالوندی همچنین درباره محدودیت‌هایی که ایران در زمینه غنی سازی پذیرفته است، گفت: «ممکن است گفته شود ما دو سوم سانتریفیوژها را برداشتیم، اما10هزار ماشین سانتریفیوژ نسل‌یک داشتیم که به آنها گاز تزریق نمی شد و بود و نبود آنها تفاوت زیادی نداشت.» وی تاکید کرد: «از حدود 9 هزار دستگاه دیگر هم 6هزار ماشین سرجای خود است و یک‌سوم آنها از رده خارج شده است.» این مقام سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ما این ماشین‌ها را با مهندسی معکوس توسعه دادیم، گفت: «زمانی که این ماشین‌ها خاموش می‌شود تعداد زیادی کلش(برخورد) دارد، وضعیت دورانی آنها نامتعادل می‌شود و 40 تا 50 درصد ماشین‌ها از بین می‌رود.» به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی قرار بود در دوره آقای دکتر صالحی این ماشین‌ها را بیرون ببرند که بخشی را بیرون بردیم. وی همچنین با اشاره به اقداماتی که در یک سال و نیم اخیر کارهای تکاملی ماشین‌های آی.آر2 و آی. آر4 انجام شده، اظهار داشت: «این ماشین‌ها می‌تواند جایگزین ماشین‌هایی شود که الان جواب تولید صنعتی ما را نمی‌دهد.» کمالوندی درباره سوخت نیروگاه بوشهر هم گفت: «اگر سوخت تولید شده ما مصرف دو ماه نیروگاه بود، در حالی که مصرف هشت سال را از طرف مقابل ضمانت گرفتیم و در این مدت تولیدی که کیفیت بالا داشته و اقتصادی باشد، تولید می‌کنیم.» وی همچنین از سفر آمانو به ایران و دیدار با دکتر روحانی و دکتر صالحی خبر داد و تصریح کرد: «همانطور که اشاره کردم او به دعوت ایران این سفر را انجام داده و ما تلاش داریم هرچه زودتر به نتیجه‌گیری گسترده دست پیدا کنیم.»

اوباما مجالس را در جریان برجام گذاشت

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان آمریکا نیز در وب‌سایت خود به ادامه برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و در خصوص آینده توافق ایران و 1+5 نوشت: «برجام پایان برنامه هسته‌ای ایران نیست چرا که ایران همچنان قادر به تولید اورانیوم کم غنا خواهد بود و می‌تواند از آن در نیروگاه‌های تولید برق استفاده کند.» همچنین ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا که در ماه‌های آخر مذاکرات ایران و 1+5 به تیم مذاکره کننده کشورش پیوسته بود در یادداشتی برای پایگاه خبری وزارت انرژی آمریکا آورد: «توافق هسته‌ای ایران امنیت جهان را تقویت خواهد کرد و امکان راستی آزمایی به منظور تضمین ماهیت کاملا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را فراهم می‌کند.» از سویی دیگر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در نامه‌هایی جداگانه، روسای مجلس نمایندگان و سنای این کشور را در جریان تصمیمات اجرایی‌اش درباره ایران قرار داد.

ایران 7/1 میلیارد دلار از آمریکا دریافت می‌کند

وزیر خارجه آمریکا هم اعلام کرد که ایران در پرونده شکایت از واشنگتن به دادگاه لاهه 7/1میلیارد دلار دریافت می‌کند. جان کری در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا و ایران در مورد پرونده‌ مربوط به خرید تسلیحات در دهه 1970 میلادی(زمان شاه مخلوع) از آمریکا و عدم تحویل آنها به ایران پس از انقلاب، به توافق رسیدند. بر اساس توافق صورت گرفته، قرار است ایران علاوه بر دسترسی به 400میلیون دلار از پول بلوکه شده خود، 3/1میلیارد دلار بابت بهره این پول دریافت کند. جان کری توافق حاصل شده با ایران در پرونده شکایت در دادگاه لاهه را «منصفانه» و «به بهترین وجه به نفع منافع آمریکا» خوانده است. در این بیانیه با عنوان توافق درباره ادعاها در پرونده شکایت به لاهه آمده است: آمریکا و ایران امروز درباره پرونده شکایت‌ها و ادعاهای ایران-آمریکا در لاهه به نتیجه و توافق رسیدند.

آمریکا و تحریم‌های جدید

برخلاف آغاز اجرای برجام و لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، وزیر خزانه‌داری آمریکا اما اعلام کرد، واشنگتن به اعمال تحریم علیه تهران در ارتباط با موضوعات غیرهسته‌ای ادامه خواهد داد. جک لو دیروز با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد: واشنگتن در آینده به اعمال تحریم علیه ایران برای اقدامات قابل تحریم این کشور خارج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه خواهد داد. از سوی دیگر وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای از افزودن نام شرکت‌ها و افراد جدید به فهرست تحریم‌های ایران به واسطه ارتباط با برنامه موشکی ایران خبر داد.

 

گفته می‌شود این تحریم‌ها که قرار بوده است هفته گذشته اعلام شود به دلیل آنچه که نگرانی از بر هم خوردن توافق تبادل زندانیان اعلام شد به تعویق افتاده است. این تحریم‌ها در حالی اعلام می‌شوند که روز گذشته زندانیان آمریکایی ایران را به مقصد آمریکا ترک کردند. البته لازم به ذکر است که تحریم‌های جدید به برنامه هسته‌ای ایران ربطی ندارد.

واکنش‌های بین‌المللی به اجرای برجام

اما در عرصه بین‌المللی و در کمتر از بیست و چهار ساعت واکنش‌های وسیعی نسبت به رسیدن «جهان» به روز اجرای برجام نشان داده شده است که برخی از این واکنش‌ها بدین ترتیب بوده‌اند: بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا گفت« اقدامات برای بهبود روابط را می‌ستاید و از لغو تحریم‌ها دلگرم و خشنود است» همچنین در پی اجرای توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای ایران، شورای فدرال ( دولت ) سوییس امروز اعلام کرد این کشور تحریم‌ها علیه ایران را لغو خواهد کرد. این تحریم‌ها هم زمان با تحریم‌های سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا لغو خواهد شد. وزیر اقتصاد آلمان نیز گفت: «احیای روابط اقتصادی و مالی با ایران زمان‌بر خواهد بود». سیگمار گابریل وزیر اقتصاد آلمان که سمت معاونت صدر اعظم این کشور را نیز عهده دار است در بیانیه‌ای خاطر نشان کرد این اقدام این فرصت را مهیا می‌کند که فصل جدیدی در روابط اقتصادی آلمان و ایران ایجاد شود. وزارت امور خارجه روسیه ضمن استقبال از آغاز اجرای برجام تاکید کرد: اجرای موفق توافق هسته‌ای با ایران امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای و در درجه نخست امنیت منطقه خاورمیانه را تقویت خواهد کرد.فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی در صفحه توئیتر و وبلاگ شخصی خود نوشت یک وعده به حقیقت پیوست و این پیروزی برای دیپلماسی است. محمد البرادعی رئیس پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ، تصمیم کشورهای (به اصطلاح) بزرگ جهانی مبنی بر لغو تحریم‌ها علیه ایران را به مسائلی از جمله روی آوردن به اصل احترام، اعتماد سازی و مساوات میان طرف‌های گفت‌وگو نسبت داد. البرادعى در صفحه شخصی خود در پایگاه اجتماعی تویتر نوشت: «دلیل قوی و محکم اینکه، گفت‌وگو، مساوات، احترام و اعتماد سازی بهترین گزینه‌ها برای حل اختلافات است» مخالفان بین‌المللی برجام اما واکنش هایی عصبی به اجرای آن از خود نشان دادند. سناتور جمهوری خواه مارکو روبیو اما مدعی شد« توافق هسته‌ای ایران پاداشی از جانب دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به رفتارهای بد تهران است. دولت اوباما با انتقال این پول به تهران و دادن مشروعیت بین‌المللی به آن، بیشترین خدمت را در جهت افزایش قدرت ایران از آغاز به کار جمهوری اسلامی ایران در سال 1979 کرده است.» بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیوینیستی نیز در واکنشی عصبی عنوان کرد « جمهوری اسلامی هنوز به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است.»، لابی صهیونیستی موسوم به آیپک نیز اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران را «لحظه خطرناکی» برای آمریکا دانست. اد رویس رئیس، جمهوری خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از اجرایی شدن برجام انتقاد کرد، براساس این توافقنامه، ایران بخش‌های زیادی از زیرساخت‌های هسته‌ای خود را حفظ خواهد کرد و به توسعه سانتریفوژهای پیشرفته ادامه خواهد داد و توانمندی تولید سوخت هسته‌ای را در مقیاس صنعتی به دست خواهد آورد. اما در میان کشور‌های آسیایی نیز اجرای برجام با واکنش‌هایی برخوردار بوده است. عبدا... عبدا... رئیس اجرایی دولت افغانستان لغو تحریم‌های ایران را برای افغانستان و منطقه سودمند دانست و گفت لغو تحریم‌های ایران خبری خوب برای صلح، تجارت، اقتصاد و حمل و نقل در منطقه ما است. فومیو کیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن از اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی استقبال کرد. فومیو کیشیدا علام کرد دولت ژاپن از اجرایی شدن این توافق هسته‌ای در نتیجه تلاش‌های جدی همه طرف‌های مذاکره کننده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) استقبال می‌کند. همچنین وزیر امورخارجه چین با اشاره به اهمیت توافق هسته‌ای ایران گفت«مردم ایران باید روز اجرای برجام را جشن بگیرند.»

مشکلات یک شبه حل نمی‌شوند

به هر حال با وجود همه فراز و فرود‌ها اما اکنون پرونده هسته‌ای ایران پس از 12 سال با لغو همه قطعنامه‌های تحریمی به طور رسمی بسته شدو از امروز شاهد آزاد شدن پول‌های بلوکه شده،لغو تحریم سویفت و حضور در بازار مالی جهانی و همچنین امکان مبادلات اقتصادی و تجاری با جهان خواهیم بود. اما با همه این وجود با توجه به آسیب‌های فراوانی که در طول این چند ساله گذشته به واسطه تحریم ا و همچنین بی‌تدبیری‌های صورت گرفت به کشور وارد شده است، جبران این آسیب‌ها و مهیا نمودن دوباره زیر ساخت‌های ویران شده اقتصادی امری یک شبه و زمان بر نیست و لازم است همانطور که در دوران جنگ اقتصادی به واسطه تحریم‌ها و فشار‌های وارده از خود مقاومت نشان دادیم در دوران بازسازی اقتصادی نیز صبر،حوصله و دوراندیشی داشته باشیم.



  • farzad alali

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی